Advertentie
sociaal / Nieuws

Armeens gezin moet land uit

Een Armeens gezin uit het Gelderse Lintelo, dat al sinds 2007 in Nederland is, moet terug naar Armenië. Ze hadden een verblijfsvergunning aangevraagd in het kader van de kinderpardonregeling. Die was afgewezen en daartegen waren ze in beroep gegaan. Maar de rechtbank in Arnhem heeft besloten dat ze niet mogen blijven.

29 juli 2015

Een Armeens gezin uit Lintelo (Gelderland), dat al sinds 2007 in Nederland is, moet terug naar Armenië. Ze hadden een verblijfsvergunning aangevraagd in het kader van de kinderpardonregeling. Die was afgewezen en daartegen waren ze in beroep gegaan. Maar de rechtbank in Arnhem heeft besloten dat ze niet mogen blijven.

Uit beeld instanties Het gezin is te lang (2,5 jaar) uit beeld geweest van de juiste instanties en heeft zich daarmee niet gehouden aan de voorwaarden in de kinderpardonregeling, vindt de rechtbank. Het gaat dan om instanties als de Immigratie- en Naturalisatiedienst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers.

Gemeente Aalten

Het gezin met twee kinderen was wel in beeld bij de gemeente Aalten, de voedselbank en de kerk, maar dat telt niet, volgens de rechtbank. Ook de steun vanuit de gemeente en de media-aandacht voor het gezin doen de beslissing niet anders uitvallen.

De gemeente Aalten laat weten dat ze ,,niet anders kan dan de uitspraak respecteren''. Een woordvoerster spreekt van een voldongen feit voor de ,,hechte gemeenschap'' waarin veel steun bestaat voor het gezin. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Dus is de regel in Nederland geworden dat als je niet in aanmerking kan komen voor een verblijfsvergunning, je moet zorgen dat je de procedures zolang mogelijk blijf rekken, ondertussen kinderen krijgen of al hebben die in Nederland naar school gaan en dan een beroep doen op de kinderpardonregeling.

Het hebben van een dergelijke pardonregeling nodigt uit tot misbruik.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Volgens mij kun je beter duidelijk zijn en niemand er meer inlaten en een generaal pardon voor iedereen die legaal binnen is en geen criminele antecedenten heeft. Duidelijkheid bij de voordeur en geen jarenlang gehannes meer met mensen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Fritz
@ Broadcaster,

Zo'n Generaal Pardon is er toch al geweest? Daarop volgde toen het Kinderpardon. Als de overheid telkenkere met een pardon gaat komen, maakt haar dat niet geloofwaardig. Mijns inziens zou ieder gebaat zijn bij korte procedures. Beslissing, bezwaar, beroep, hoger beroep, afwikkelen binnen 6 maanden door speciale kamers en vervolgens voor hen die geen recht op asiel hebben, een adequaat en snel terugkeerbeleid.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie