sociaal / Partnerbijdrage

Samenwerkingen met gemeenten over zij-instroom

Voorbeeldcasussen zij-instroomprojecten.

13 juni 2022

Technisch Topwerkgever (2022) | samenwerking Techport:

Om op het arbeidstekort van technische vakmensen in de regio Beverwijk tegen te gaan hebben CrossOver en Techport de Technische Topwerkgever Scan ontwikkeld. Techport is het netwerk van scholen, bedrijven en overheden in de Metropoolregio Amsterdam, met de IJmond als kern. De Technische Topwerkgever Scan brengt in kaart welke inspanningen technische werkgevers aldaar leveren om duurzame instroom & zij-instroom mogelijk te maken.n.

Deelnemende werkgevers maken kans om Technische Topwerkgever in de regio Beverwijk te worden. Met de Technische Topwerkgever Award wil Techport de koplopers in het zonnetje zetten en zij-instroom in de maak- en onderhoudssector bevorderen. Het behouden van technische vakmensen en het verwelkomen van zij-instromers vraagt namelijk nogal wat van deze bedrijven; zowel in de werving, matching, onboarding, als in het opleiden en begeleiden. Daarom is het extra belangrijk om werkgevers die zich hiervoor inzetten te belonen en zo zij-instroom zo veel mogelijk op de kaart te zetten. 

Bedrijven die de scan hebben ingevuld, zijn actief bezig met het vergroten de instroom van technische vakmensen binnen hun organisatie. Door deelname aan de award wisselen ze best practices uit met andere vooroplopende werkgevers en zetten ze zichzelf op de kaart bij zij-instromers.

Samenwerkingen House Of Skills Regio Amsterdam / Amsterdam Economic Board

In deze blog lees je welke 10 aanbevelingen House of Skills en CrossOver hebben ontwikkeld voor het creeeren van meer draagvlak voor de skillsbenadering op de arbeidsmarkt.

Hier lees je over de routekaart voor zij-instroom richting de bouw en techniek. die House of Skills en CrossOver samen met VTi, Wij Techniek, IW NH, WSP Groot Amsterdam en Gemeente Amsterdam ontwikkelden.

Samen met Amsterdam Economic Board werkte CrossOver aan het platform TOMAS, een toegangspoort tot alle talentinitiatieven in de Metropoolregio Amsterdam.  

Wil jij ook samenwerken om zij-instroom in de techniek te bevorderen?


Laat hier je gegevens achter

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.