of 63908 LinkedIn

Wilbert Geijtenbeek

Recente Artikelen

 • Het restant van adviesbureau ConQuaestor laat zich inlijven door accountantskantoor Grant Thornton. Het financiële bureau is niet de enige adviesfirma waarvan de aandeelhouders over de toekomst twijfelen.

  Adviesbureaus tellen hun knopen

  1 reactie

  Het restant van adviesbureau ConQuaestor laat zich inlijven door accountantskantoor Grant Thornton. Het financiële bureau is niet de enige adviesfirma waarvan de aandeelhouders over de toekomst twijfelen.

 • Dat adviesbureaus last hebben van de aanhoudende bezuinigingen bij gemeenten en overheidsorganen, is geen nieuws. Maar na vier magere jaren is het vet bij de meeste bedrijven van de botten afgeschraapt.

  Adviesbureaus verleggen koers vanwege aanhoudend zwaar weer

  Reageer

  De toekomst van steeds meer adviesbureaus staat, na vier jaar van krimpende markt, op het spel. Con-Quaestor wordt overgenomen na een onderling geschil tussen partners en bij BMC grijpen financiële instellingen de macht.

 • VOC Maatwerk, die externe schuldhulpverleners aan gemeenten en gemeentelijke kredietbanken levert, was in 2009 nog goed voor een kleine 2 miljoen euro winst, is bankroet.

  Schuldhulpverlener zelf kopje onder

  Reageer

  Terwijl het aantal aanvragen naar schuldhulpverlening toeneemt, is schuldhulpdienstverlener VOC Maatwerk omgevallen. Niet door gebrek aan opdrachten, maar vanwege buitenissige privébetalingen, weggesluisde winsten en ruziënde aandeelhouders.

 • Niet meer automatisch dure krachten van buiten inhuren maar geschikte tijdelijke krachten zoeken binnen de eigen organisatie levert snel veel geld op.

  Interne interimmers in plaats van dure externen

  22 reacties

  Gemeenten hoeven niet altijd hun toevlucht te zoeken tot dure externe krachten  Een pool van interne 'externen'  klaart ook de klus en het levert juist geld op in plaats van dat het geld kost. De gemeente Arnhem bespaarde op deze manier bijna twee ton.

 • Bestuursacademie Nederland krijgt een andere eigenaar. Educatief dienstverlener Schouten & Nelissen verwerft voor een onbekend bedrag 60 procent van de aandelen

  Overname van Bestuursacademie

  1 reactie

  De malaise in de markt drijft Bestuursacademie Nederland in handen van opleidingenleverancier Schouten & Nelissen.

 • Zelfsturing valt te leren

  Reageer
  Door de gestegen werkloosheid is de werklast in de reïntegratiebranche fors toegenomen. Om het de beladen werkcoach gemakkelijker te maken, komt de Raad voor Werk en Inkomen met ongevraagd advies. Waarom laten we de werkzoekende niet zélf zoeken? Want zelfsturing valt te leren.
 • ‘Rapporten schrijf je door rapporten te schrijven’

  Reageer
  Over Het aantal jongeren met een Wajong-uitkering is de laatste jaren explosief gestegen. Het kabinet zoekt de oplossing in bezuinigen, maar vraag is ook hoe je voorkomt dat jongeren in de Wajong belanden.
 • Bedrijven die tijdelijk personeel leveren aan lokale overheden lijden onder de verminderde vraag.

  Klappen bij detacheerders

  14 reacties
  Bedrijven die tijdelijk personeel leveren aan lokale overheden lijden onder de verminderde vraag.

Recente Achtergrond Artikelen

 • Volgens AIVD-directeur Mark Kuipers zouden buitenlandse geheime diensten, en in het bijzonder die uit Moskou, het steeds vaker gemunt hebben op Nederlandse gemeenten.

  Hoe houden we de Rus op afstand

  Reageer

  Dat gemeenten ‘van Amsterdam tot Venray’ volgens de AIVD doelwit kunnen zijn van ‘Russische geheime diensten’, roept de vraag op: Hoe kunnen gemeenten van de omvang van Venray zich eigenlijk wapenen tegen die dreiging?

 • Bij veel gemeenten leeft de angst dat de nieuwe Aanbestedingswet de kans op rechtszaken alleen maar groter maakt.

  Worstelen met wet aanbesteding

  Reageer

  Niet alle gemeenten zijn voorbereid op de nieuwe aanbestedingsregels die vanaf april van kracht zijn. De risico’s? Meer werkdruk, grotere vertraging, rechtszaken, torenhoge schadevergoedingen en negatieve publiciteit...

 • Het is een fenomeen in opkomst. Van de Drechtsteden tot Oss, van Tilburg tot aan Haarlemmermeer, op dit moment heeft een vijftiental vooral middelgrote gemeenten een interimpool of projectmanagementbureau – de termen lopen uiteen – die een interne kudde interim-managers, projectdirecteuren en verandermanagers over de eigen organisatie verspreidt. En steeds vaker ook in het ommeland plaatst.

  De opmars van de interne externen

  2 reacties

  Steeds meer gemeenten poolen hun ambtenaren en plaatsen ze op flexibele klussen, al of niet bij buurgemeenten. Externenbureaus hebben het nakijken.

 • Kinderen van de VNG

  Reageer

  Sommige zijn piepjong, andere naderen zelf het eeuwfeest: de bedrijven die zijn voortgekomen uit de VNG. Zes portretten zetten het nageslacht in het zonnetje.

 • Ingestorte gouden bergen

  1 reactie

  Ambtenaren die zich extern als consultant lieten inhuren, ontstegen weldra schaal 18. Toen kwam de crisis en vochten ze elkaar de tent uit. Reconstructie van opkomst en ondergang van Segment Personeel. Een dubieus bedrijfsbloedbad.

 • ‘Prijzenslag vervalst de concurrentie’

  1 reactie

  ‘Dit is een bepalende crisis. Het wordt nooit meer zoals het was.’ Dat zegt Theo Camps, bestuursvoorzitter van Berenschot. Zijn omzet daalt al 2 jaar op rij. En de malaise is nog niet voorbij.

 • Surseance-seizoen

  Reageer

  Steeds meer detacheerders, interimbureaus en consultancy’s die van de overheid als klant afhankelijk zijn, melden zich bij de insolventierechter. Zeker nu leveranciers van externen deze maand het vakantiegeld van hun al of niet bankzittende consultants moeten uitbetalen, spant het er voor veel bedrijven om. ‘Hoe dichter bij de zomer, hoe meer de ellende toeneemt.

 • Academies in ademnood

  1 reactie

  In het kielzog van de externe inhuur, nemen de gemeentelijke uitgaven voor opleidingstrajecten ook steil af. De traditionele bestuursacademies kreunen.

 • De opstand der eenpitters

  Reageer
  Het aantal zzp’ers groeit gestaag. Ondanks de haperende economie gaat de uitstroom van werknemers gewoon door. Wat weten we eigenlijk van de zzp’er?
 • Externen gaan het eerst

  1 reactie
  De laatste jaren huurden gemeenten steeds meer externe medewerkers in, van uitzendkracht tot interim-manager. Maar nu stokt die inhuur. Het eerste slachtoffer is marktleider BMC.