of 65101 LinkedIn

Thijs Doorenbosch

Thijs Doorenbosch is redacteur bij AG Connect.

 

Contactgegevens

Recente Artikelen

 • Alexandra van Huffelen wordt de eerste bewindspersoon die expliciet Digitale Zaken tot taakgebied krijgt benoemd. Haar ervaring met het omgaan met digitale zaken komt vooral van de afhandeling van de problemen met discriminerende algoritmen bij de Belastingdienst en de Douane.

  Van Huffelen doet digitalisering in nieuw kabinet

  4 reacties

  Alexandra van Huffelen wordt de eerste bewindspersoon die expliciet Digitale Zaken tot taakgebied krijgt benoemd. Haar ervaring met het omgaan met digitale zaken komt vooral van de afhandeling van de problemen met discriminerende algoritmen bij de Belastingdienst en de Douane.

 • Beeld: Shutterstock

  Italië steekt miljarden in strijd tegen ransomware

  Reageer

  Cyberaanvallen die essentiële diensten in Italië de afgelopen maanden platlegden, hebben de overheid tot drastische maatregelen gebracht. Maar liefst 11,15 miljard euro wordt gestoken in het moderniseren en beveiligen van de digitale infrastructuur van overheden.

 • Beeld: Shutterstock

  Hoe ethische normen te creëren voor AI

  Reageer

  De snelle opkomst van het toepassen van kunstmatige intelligentie roept veel vragen op rond ethische kwesties. Het is een vakgebied dat nog sterk in ontwikkeling is en afspraken maken over ethische kwesties is erg cultuurbepaald. Dat maakt het niet eenvoudig om te komen tot wereldwijd geaccepteerde standaarden. Toch is dat waar de normcommissie Artificial Intelligence van de Nederlandse standaardenorganisatie NEN aan werkt en input voor zoekt. Dat schrijft AG Connect.

 • Beeld: Shutterstock

  Daadkracht nodig voor inperking wildgroei AI-regulering

  Reageer

  Er is sprake van een behoorlijke wildgroei aan initiatieven om het gebruik van algoritmen door overheden te reguleren, stelt John Wolswinkel, hoogleraar Administrative Law, Markets & Data aan de Tilburg University, in een gesprek met AG Connect. Het is goed dat het kabinet eindelijk serieus samen lijkt op te willen trekken bij het ontwikkelen van een gemeenschappelijk toetsingskader. Maar dan moet het niet alleen bij woorden blijven.