of 64204 LinkedIn

Sjors van Beek

Recente Artikelen

 • Ook Marokkaanse meisjes vormen een groeiend probleem. Het gaat vooral om vermogens- en geweldsdelicten.

  Marokkanenmonitor 2011: ook de meisjes worden een probleemgroep

  11 reacties

  Gemiddeld is 38,7 procent van de Marokkaanse mannen tussen 12 en 24 jaar in de zogenaamde Marokkanengemeenten de afgelopen 5 jaar één of meerdere malen bij de politie beland. Ook meisjes vormen een groeiend probleem. Het gaat vooral om vermogens- en geweldsdelicten.

 • Meerdere islamitische basisscholen hebben onrechtmatige uitgaven gedaan. Het bekostigingssysteem werkt creatief boekhouden in de hand.

  'Reken basisscholen af op kwaliteit in plaats van kwantiteit'

  Reageer

  Meerdere islamitische basisscholen hebben de afgelopen jaren onrechtmatige uitgaven gedaan. Volgens Redouan Boudil, de nieuwe directeur van een van die scholen, werkt het bekostigingssysteem creatief boekhouden in de hand.

 • Islamitische scholen in de knel

  Reageer

  Islamitische basisscholen komen zwaar in de problemen door de grote terugvorderingen die het ministerie van OC&W hen oplegt als gevolg van mogelijke fraude in de voorgaande jaren. Vijftien islamitische schoolbesturen moeten in totaal 4,6 miljoen euro terugbetalen.

 • Volgens de ombudsman is juist op het terrein van ruimtelijke ordeningszaken een heldere communicatie met burgers van groot belang. Deze zaken zijn vaak complex en in hoge mate gejuridiseerd.

  Papieren doolhof in Lelystad

  Reageer

  De gemeente Lelystad heeft ‘star en formeel’ gecommuniceerd met een klagende inwoner over een overlastgevende situatie van illegale kamerverhuur. De inwoner wist daardoor anderhalf jaar lang niet wat de gemeente nu eigenlijk aan het doen was om de overlast rond twee panden te beëindigen.

 • De puinruimer bij islamitische basisscholen is in 2007 zelf in opspraak geraakt door financiële onregelmatigheden bij een andere islamitische basisschool. Topconsultant Khalid Boutachekourt trad in 2006 aan als interim-bestuurder bij de islamitische SIBA-scholen in Amsterdam om orde op zaken te stellen nadat een bestuurder daar fraude had gepleegd. Niet veel later bleek dat Boutachekourt zelf betrokken was bij financiële onrechtmatigheden van een andere islamitische school in Almere.

  Puinruimer islamscholen zelf in opspraak

  10 reacties

  De puinruimer bij islamitische basisscholen is in 2007 zelf in opspraak geraakt door financiële onregelmatigheden bij een andere islamitische basisschool.

 • Balen van dictaten uit Den Haag

  Reageer

  Crisis? Dat lossen we samen wel op. Dat was de teneur van het Prinsjesdagdebat van Binnenlands Bestuur en De Balie, afgelopen dinsdag in Amsterdam. Waar de bestuurders echter collectief van balen, is dat Den Haag gemeenten behandelt als filiaalhouders zonder inspraak.

 • Almeers raadslid had dubbel salaris

  Reageer

  Het voormalige Almeerse raadslid Aziz Adahchour (GroenLinks), in de raad van 1998 tot maart 2010, had naast zijn raadslidmaatschap twee fulltime banen op papier.

 • Voormalige raadslid had deel van de tijd op papier 2 fulltime banen. Die dienstverbanden vormen onderdeel van de onderzoeken naar fraude islamitisch onderwijs.

  Raadslid kreeg dubbel betaald

  15 reacties
  Het voormalige Almeerse raadslid Aziz Adahchour (GroenLinks), in de raad van 1998 tot maart 2010, had daarnaast een deel van die tijd op papier twee fulltime banen. Die dienstverbanden vormen onderdeel van de onderzoeken naar fraude binnen het islamitisch onderwijs.
 • Het kabinet zou bij de bezuinigingen in de cultuursector ook moeten kijken naar PVV-hobby’s: musea, kerken, monumenten, bibliotheken, de nationale geschiedenis.

  'Pak PVV-hobby's aan'

  11 reacties
  Het kabinet zou bij de bezuinigingen in de cultuursector ook eens moeten kijken naar de 'PVV-hobby’s: het culturele erfgoed. De musea, kerken, monumenten, bibliotheken, de nationale geschiedenis'.
 • Gemeentebestuurders zijn in deze tijden van crisis best bereid de broekriem stevig aan te halen. Ze snappen dat er op alle fronten bezuinigd moet worden.

  Lokaal bestuur wil broekriem best aanhalen

  2 reacties
  Gemeentebestuurders zijn in deze tijden van crisis best bereid de broekriem stevig aan te halen. Ze snappen dat er op alle fronten bezuinigd moet worden en erkennen dat dit ook kan. Minder blij zijn ze met het feit dat ze in dit proces amper inspraak hebben. Ze voelen zich ‘filiaalhouders van Den Haag die maar moeten uitvoeren wat wordt opgelegd’.
 • Islamitische basisscholen hebben overleg over fraude plegen gehad. Volgens de basisscholen zelf om het leerlingenvervoer en daarmee de school overeind te houden.

  Scholen overlegden over fraude leerlingenvervoer

  17 reacties
  Islamitische basisscholen hebben de afgelopen jaren onderling overleg gevoerd over hoe ze het beste fraude konden plegen. Volgens de scholen moesten ze wel malversaties plegen om het leerlingenvervoer - en daarmee de school - overeind te kunnen houden.
 • De PVV wil dat de daders van de grootscheepse fraudes bij islamitische scholen alsnog voor de rechter worden gebracht.Ook eist de partij dat de regelingen, waarbij scholen onrechtmatig gebruikte gelden moeten terugbetalen uit de schoolreserves, worden teruggedraaid.

  PVV wil vervolging schoolfraudes

  10 reacties
  De PVV wil dat de daders van de grootscheepse fraudes bij islamitische scholen alsnog voor de rechter worden gebracht.Ook eist de partij dat de regelingen, waarbij scholen onrechtmatig gebruikte gelden moeten terugbetalen uit de schoolreserves, worden teruggedraaid.
 • Spookwerknemers, vele tripjes naar Mekka en familieleden op de loonlijst. de Islamitische scholengemeenschap moet een miljoen euro terugbetalen aan onterecht uitgegeven bedragen.

  Met z'n allen naar Mekka

  Reageer

  De islamitische middelbare school Ibn Ghaldoun moet 1,2 miljoen euro terugbetalen aan het Rijk. De hoofdmoot (ruim 8 ton) wordt gevormd door onterecht gedeclareerde kosten van leerlingenvervoer. Daarnaast had de school twee imams op de loonlijst die geen aantoonbare werkzaamheden voor de school verrichtten. 

 • De provincies lopen niet erg hard van stapel met het inzetten van de Wet Bibob. Ruim 8 jaar na de invoering van die wet kloppen de twaalf provincies samen jaarlijks zo’n tien à vijftien keer aan bij het Landelijk Bureau voor advies.

  Provincies zuinig met gebruik Bibob

  2 reacties

  De provincies lopen niet erg hard van stapel met het inzetten van de Wet Bibob. Ruim 8 jaar na de invoering van die wet kloppen de twaalf provincies samen jaarlijks zo’n tien à vijftien keer aan bij het Landelijk Bureau voor advies.

 • In Zwaag, gemeente Hoorn, is een vermakelijke juridische strijd gaande over het alcoholpercentage van kruidenbitters en likeurtjes. Daaraan gekoppeld is de vraag hoeveel van die drank de plaatselijke drankenhandel mag opslaan.

  Juridische twist rond sterke drank

  Reageer
  In Zwaag, gemeente Hoorn, is een vermakelijke juridische strijd gaande over het alcoholpercentage van kruidenbitters en likeurtjes. Daaraan gekoppeld is de vraag hoeveel van die drank de plaatselijke drankenhandel mag opslaan.
 • De administratieve chaos bij uitkeringsinstantie UWV is soms niet te overzien. Cliënten hebben soms met verschillende kantoren te maken waarvan de administratiesystemen niet met elkaar kunnen communiceren.

  Totale chaos bij UWV

  13 reacties
  De administratieve chaos bij uitkeringsinstantie UWV is soms niet te overzien. Cliënten hebben soms met verschillende kantoren te maken waarvan de administratiesystemen niet met elkaar kunnen communiceren.
 • De politie Rotterdam-Rijnmond en de deelgemeente hebben volgens de Nationale ombudsman de privacy van een malafide huisjesmelker geschonden, door zijn gegevens door te spelen aan de Rabobank.

  Privacy malafide huisjesmelker geschonden

  12 reacties
  De politie Rotterdam-Rijnmond heeft volgens de Nationale Ombudsman de privacy van een malafide huiseigenaar geschonden door politiegegevens over de man zonder dat hij het wist door te spelen aan de (deel)gemeente.

Recente Achtergrond Artikelen

 • Terreur in de polder

  Reageer

  Ook een plattelandsgemeente in Groningen kan doelwit zijn van een terroristische actie. Het Openbaar Ministerie in die provincie hield een oefendag om de burgemeesters op zo’n calamiteit voor te bereiden. Binnenlands Bestuur was er bij.

 • Vrij spel voor kwaadwilligen

  1 reactie

  Jarenlang fraudeerden schoolbesturen van islamitische basisscholen met schoolgelden. Hoe kon dit zo lang duren, wie had er in moeten grijpen en wat is er aan gedaan? Laatste deel in een 3-delige serie.

 • Een Mekka voor fraudeurs

  4 reacties

  De Roermondse School voor Islamitisch Basisonderwijs huurde massaal spookwerknemers in en fraudeerde met leerlingenvervoer. Ouders en leerkrachten werden geïntimideerd. Deel 2 in een 3-delige serie over fraude met schoolgelden.

 • Frauderen zonder gevolgen

  3 reacties

  Bestuurders van islamitische basisscholen verduisterden minstens 4,6 miljoen euro. Het Openbaar Ministerie ziet af van rechtsvervolging, waardoor de bestuurders vrijuit gaan en huidige schoolkinderen de dupe zijn.

 • Dekmantel voor Tamil-terreur

  Reageer

  Gemeenten hebben volop vergunningen verleend aan Tamilgroeperingen met terroristische inslag. Een rapport van de Nationale Recherche toont aan hoe op het oog onschuldige manifestaties worden aangewend voor maffia-achtige afpersing.

 • ‘Probleemjongere sociaal inkapselen’

  4 reacties

  Roermond huurt de Belgische wetenschapper Juliaan van Acker in om te helpen de ergste probleemjongeren op het rechte pad te krijgen. Wie is er nou naïef? Ik, of degenen die falend beleid jarenlang laten voortsudderen?’

 • Zoek de verschillen

  Reageer

  Vluchtelingen in Nederland zijn een divers gezelschap. De verschillen tussen de groepen op het gebied van integratie zijn groot, blijkt uit een recente studie van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Is de tijd weer rijp voor specifiek beleid?

 • Oranje-rode Kinderen

  Reageer
  Jeugdcriminaliteit en kindermisbruik worden eerder zichtbaar dankzij het signaleringssysteem ProKid. Maar pilots wijzen uit dat het systeem ook veel onjuiste meldingen oplevert. ‘Je kunt niet zomaar op de stoep staan omdat ProKid een adres ophoest.’
 • De burger als Sherlock Holmes

  2 reacties
  Na ruim 2 jaar proefdraaien wordt Burgernet een landelijk systeem. Inwoners van zestig gemeenten kunnen nu de politie bijstaan. Dreigt er nu wildgroei? ‘Het moet geen exclusief politiespeeltje worden’.
 • Wildgroei in Marokkaanse proeftuintjes

  2 reacties
  Tientallen gemeenten ontwikkelen ieder hun eigen aanpak om met overlastgevende Marokkaanse jongetjes om te gaan. Eén probleem, honderd oplossingen blijkt uit de plannen die de gemeenten hebben ingediend in Den Haag.