of 63966 LinkedIn

Rian van Heur

Rian van Heur is hoofdredacteur van AG Connect

Recente Artikelen

 • Beeld: Shutterstock

  Plan rijk voor betere informatiehuishouding

  Reageer

  Het kabinet wil de informatiehuishouding van het Rijk voor 2027 op orde brengen. Daartoe komt het met een generiek actieplan ‘Open op Orde’ dat voorschrijft hoe het die verandering gaat aanpakken. Voor 1 juli 2021 moet er per ministerie en instanties zoals de Hoge Colleges van Staat, Rechtspraak, Politie en Openbaar Ministerie, een actieplan liggen hoe de doelen uit het overkoepelende plan behaald gaan worden. Voor de coördinatie van de uitvoering wordt een regeringscommissaris aangesteld, die moet per 1 juli aan de slag zijn.

 • Het duurt nog twee jaar voordat de ICT-infrastructuur van de gemeente Hof van Twente weer op het niveau is van voor de ransomware-aanval begin december. Dat schrijft burgemeester Ellen Nauta aan de inwoners van de gemeente. Volgens het crisisteam zijn er geen gegevens van inwoners naar buiten gegaan.

  Hof van Twente: opbouw ict duurt twee jaar

  Reageer

  Het duurt nog twee jaar voordat de ict-infrastructuur van de gemeente Hof van Twente weer op het niveau is van voor de ransomware-aanval begin december. Dat schrijft burgemeester Ellen Nauta aan de inwoners van de gemeente. Volgens het crisisteam zijn er geen gegevens van inwoners naar buiten gegaan.

 • Het Bureau ICT Toetsing heeft te weinig capaciteit om aangevraagde projecten te kunnen toetsen. Daarnaast zijn er nieuwe prioriteiten bij het bureau neergelegd die volgend jaar extra toetsingscapaciteit zullen vergen.

  Capaciteitsgebrek zet toetsing ICT overheid onder druk

  Reageer

  Het Bureau ICT Toetsing heeft te weinig capaciteit om aangevraagde projecten te kunnen toetsen. Daarnaast zijn er nieuwe prioriteiten bij het bureau neergelegd die volgend jaar extra toetsingscapaciteit zullen vergen. Dit meldt AGConnect op basis van het jaarverslag van BIT.

 • Het kabinet wil in 2021 de broncodes van de overheid zoveel mogelijk vrijgeven. Ook worden overheden gestimuleerd om hun software via een opensourcelicentie te delen. Dat schrijft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in hun begroting over 2021, meldt AG Connect.

  Knops vraagt overheden om broncodes vrij te geven

  2 reacties

  Het kabinet wil in 2021 de broncodes van de overheid zoveel mogelijk vrijgeven. Ook worden overheden gestimuleerd om hun software via een opensourcelicentie te delen. Dat schrijft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in hun begroting over 2021, meldt AG Connect.

 • Het Bureau ICT Toetsing (BIT) gaat verder als onafhankelijk adviescollege en krijgt een permanente functie. Dat schrijft minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer. Daarmee geeft de minister definitieve duidelijkheid over het BIT, dat initieel tot 2020 was ingesteld en verlengd werd tot 2021.

  Knops maakt BIT onafhankelijk adviescollege

  Reageer

  Het Bureau ICT Toetsing (BIT) gaat verder als onafhankelijk adviescollege en krijgt een permanente functie. Dat schrijft minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer. Daarmee geeft de minister definitieve duidelijkheid over het BIT, dat initieel tot 2020 was ingesteld en verlengd werd tot 2021.

 • De schade van de ICT-storing bij de gemeente Utrecht op 11 juni dit jaar bedraagt een half miljoen euro. Op die lentedinsdag had de gemeente last van een netwerkstoring waardoor medewerkers geen toegang hadden tot de computersystemen.

  Half miljoen schade door ict-storing, schat Utrecht

  Reageer

  De schade van de ict-storing bij de gemeente Utrecht op 11 juni dit jaar bedraagt een half miljoen euro. Op die lentedinsdag had de gemeente last van een netwerkstoring waardoor medewerkers geen toegang hadden tot de computersystemen.