of 62812 LinkedIn

Redactie

redactie

Recente Artikelen

 • Ruim 75 procent van de Amsterdamse raadsleden heeft te maken met bedreigingen, intimidatie of ander soort ongewenst gedrag. Een derde van de ondervraagde politici voelt zich zelfs wel eens onveilig vanwege het raadswerk. Dat blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse zender AT5.

  Veel Amsterdamse raadsleden bedreigd of geïntimideerd

  Reageer

  Ruim driekwart van de Amsterdamse raadsleden heeft te maken met bedreigingen, intimidatie of ander soort ongewenst gedrag. Een derde van de ondervraagde politici voelt zich zelfs wel eens onveilig vanwege het raadswerk. Dat blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse zender AT5.

 • Door de snelle digitalisering en de toenemende afhankelijkheid van digitale infrastructuur nemen de taken van het Agentschap Telecom steeds verder toe. Er is meer sturing nodig, stelt Angeline van Dijk, de directeur van het Agentschap. De organisatie moet toezichthouder worden over de hele digitale infrastructuur, stelt ze in De Telegraaf.

  Agentschap Telecom wil meer armslag

  Reageer

  Door de snelle digitalisering en de toenemende afhankelijkheid van digitale infrastructuur nemen de taken van het Agentschap Telecom steeds verder toe. Er is meer sturing nodig, stelt Angeline van Dijk, de directeur van het Agentschap. De organisatie moet toezichthouder worden over de hele digitale infrastructuur, stelt ze in De Telegraaf.

 • De gemeente Vijfheerenlanden staat vanaf vandaag niet meer onder verscherpt toezicht van de provincie Utrecht. Op 18 maart jl. heeft de gemeente het dekkingsplan ‘claim Niemans’ vastgesteld. Met dit vastgestelde dekkingsplan worden de claim en de bijbehorende juridische kosten gedekt en zijn de risico’s en onzekerheden voor de begroting weggenomen. Concreet betekent dat de gemeente weer onder het repressief (reguliere) toezicht valt.

  Vijfheerenlanden niet meer onder preventief toezicht

  Reageer

  De gemeente Vijfheerenlanden staat vanaf vandaag niet meer onder verscherpt toezicht van de provincie Utrecht. Op 18 maart jl. heeft de gemeente het dekkingsplan ‘claim Niemans’ vastgesteld. Met dit vastgestelde dekkingsplan worden de claim en de bijbehorende juridische kosten gedekt en zijn de risico’s en onzekerheden voor de begroting weggenomen. Concreet betekent dat de gemeente weer onder het repressief (reguliere) toezicht valt.

 • Geen beleidsnota’s over bijvoorbeeld tiny houses en het vernieuwen van begraafplaatsen. En ook het opstellen van nieuwe onderhoudsregels voor de openbare ruimte wordt op de lange baan geschoven. De rek is eruit bij de ambtenaren in Stichtse Vecht, meldt het AD.

  Rek is eruit: geen beleidsnota's meer in Stichtse Vecht

  4 reacties

  Geen beleidsnota’s over bijvoorbeeld tiny houses en het vernieuwen van begraafplaatsen. En ook het opstellen van nieuwe onderhoudsregels voor de openbare ruimte wordt op de lange baan geschoven. De rek is eruit bij de ambtenaren in Stichtse Vecht, meldt het AD.

 • Door een fout bij ruim 200 gemeenten is er bij bijstandontvangers met schulden beslag gelegd op meer geld dan wettelijk mag. Het gaat om tientallen euro's per maand. Dat blijkt uit een document van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG), dat in handen is van de NOS.

  Duizenden bijstandsgerechtigden benadeeld

  2 reacties

  Door een fout bij ruim 200 gemeenten is er bij bijstandontvangers met schulden beslag gelegd op meer geld dan wettelijk mag. Het gaat om tientallen euro's per maand. Dat blijkt uit een document van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG), dat in handen is van de NOS.

 • Hoewel de gemeente Amsterdam het gebruik van lachgas nog toestaat, heeft meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten al een lachgasverbod ingevoerd.

  Lachgasverkoper moet Amsterdam miljoen euro betalen

  Reageer

  Het bedrijf Ufogas van lachgasverkoper Deniz Üresin moet een boete van 1 miljoen euro betalen aan de gemeente Amsterdam. Ondertussen geldt in de rest van het land al in 184 gemeenten een lachgasverbod.

 • Energieregio’s kiezen vaak voor nieuwe windturbine vaker voor locatie pal naast of zelfs in natuurgebieden. Bij zo’n 40% van de geplande windmolens in gebieden als het IJsselmeer, de Zeeuwse delta en delen van Gelderland, Limburg en Brabant is dat het geval. Dat schrijft onderzoeksplatform Investico.

  Windmolens komen vaak dichtbij natuurgebieden

  9 reacties

  Energieregio’s kiezen vaak voor nieuwe windturbine vaker voor locatie pal naast of zelfs in natuurgebieden. Bij zo’n 40% van de geplande windmolens in gebieden als het IJsselmeer, de Zeeuwse delta en delen van Gelderland, Limburg en Brabant is dat het geval. Dat schrijft onderzoeksplatform Investico.

 • In Almere is ophef ontstaan over het nieuws dat de vijf miljoen euro compensatie die de golfstaat Qatar heeft toegezegd aan de Floriade toch niet komt. Uit onderzoek van Omroep Flevoland blijkt dat de beloofde compensatie van het land voor het organiseren van een eigen tuinbouwexpositie een jaar voor de Floriade niet meer aan de orde is, omdat die expo is verplaatst naar 2023.

  ‘Geen 5 miljoen van Qatar naar Floriade’

  6 reacties

  In Almere is ophef ontstaan over het nieuws dat de vijf miljoen euro compensatie die de golfstaat Qatar heeft toegezegd aan de Floriade toch niet komt. Uit onderzoek van Omroep Flevoland blijkt dat de beloofde compensatie van het land voor het organiseren van een eigen tuinbouwexpositie een jaar voor de Floriade niet meer aan de orde is, omdat die expo is verplaatst naar 2023.

 • De VVD van minister-president Mark Rutte blijft de grootste partij in de Tweede Kamer met 35 zetels. Maar grote winnaar is D66 met leider Sigrid Kaag. Deze partij wordt de nummer 2, met 27 zetels, zo blijkt uit de exitpoll die Ipsos voor de NOS deed.

  VVD grootste partij, D66 grootste winnaar

  9 reacties

  De VVD van minister-president Mark Rutte blijft de grootste partij in de Tweede Kamer met 36 zetels. Maar grote winnaar is D66 met leider Sigrid Kaag. Deze partij wordt de nummer 2, met 27 zetels, zo blijkt uit de exitpoll die Ipsos voor de NOS deed.

 • Onderzoeken naar de kindertoeslag-affaire en uitvoeringsorganisaties leren dat het samenspel tussen politiek, bestuur en ambtenaren ernstig is misgelopen. Dat het geen incidenten zijn, moet het openbaar bestuur zich aantrekken.

  Polman (ROB): ‘Beleid op te grote afstand van uitvoering’

  2 reacties

  Onderzoeken naar de kindertoeslag-affaire en uitvoeringsorganisaties leren dat het  samenspel tussen politiek, bestuur en ambtenaren ernstig is misgelopen. Dat het geen incidenten zijn, moet het openbaar bestuur zich aantrekken.

 • Een verkiezingsfolder van het CDA in Heeze-Leende is niet in de smaak gevallen bij burgemeester Paul Verhoeven, meldt Omroep Brabant. Op de folder staat prominent het gemeentelogo afgebeeld, waardoor de indruk kan worden gewekt dat de gemeente de lokale afdeling van het CDA steunt.

  Burgemeester niet blij met gemeentelogo op CDA-flyer

  Reageer

  Een verkiezingsfolder van het CDA in Heeze-Leende is niet in de smaak gevallen bij burgemeester Paul Verhoeven, meldt Omroep Brabant. Op de folder staat prominent het gemeentelogo afgebeeld, waardoor de indruk kan worden gewekt dat de gemeente de lokale afdeling van het CDA steunt.

 • 69 procent van de boetes die de politie in Den Haag uitdeelde voor het overtreden van de coronaregels werden uitgeschreven in wijken waar de meerderheid van de inwoners een niet-westerse migratieachtergrond heeft. Dat terwijl maar 31 procent van de Hagenaren in zo'n wijk woont.

  Meer coronaboetes in 'migrantenwijken'

  8 reacties

  In wijken waar veel mensen met een niet-westerse migratieachtergrond wonen, worden meer 'coronaboetes' uitgedeeld dan in andere wijken. Althans, dat geldt voor Rotterdam en Den Haag, maar niet voor Amsterdam. Het roept de vraag op of er sprake is van etnische profilering.

 • Omdat nog te veel mensen besmet raken met het coronavirus en de druk op de ziekenhuizen nog te hoog is, gaat het kabinet de coronamaatregelen nu niet verder versoepelen. Volgens het kabinet zou dat niet verantwoord zijn. ‘We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken’, aldus premier Rutte en minister De Jonge maandagavond tijdens hun laatste persconferentie voor de verkiezingen.

  'Nu verder versoepelen is onverantwoord'

  5 reacties

  Omdat nog te veel mensen besmet raken met het coronavirus en de druk op de ziekenhuizen nog te hoog is, gaat het kabinet de coronamaatregelen nu niet verder versoepelen. Volgens het kabinet is dat niet verantwoord. ‘We houden vast aan de maatregelen, waarvan we zien dat ze werken’, aldus demissionair premier Rutte en demissionair minister van VWS De Jonge maandag tijdens hun laatste persconferentie voor de Tweede Kamerverkiezingen.

 • Een communicatieplan van de gemeente Kaag en Braassem is kort na het verschijnen op de website van de gemeente weer verwijderd. In het plan rond de bouw van twee containerwoningen (skaeve huse) voor 'bijzonder doelgroepen' stond dat media louter uit zijn op sensatie en tegen elkaar opzetten van partijen. 'Dus we communiceren zo min mogelijk en mijden de media.' De wethouder heeft excuses aangeboden.

  Wethouder Kaag en Braassem door het stof

  Reageer

  Een communicatieplan van de gemeente Kaag en Braassem is kort na het verschijnen op de website van de gemeente weer verwijderd. In het plan rond de bouw van twee containerwoningen (skaeve huse) voor 'bijzonder doelgroepen' stond dat media louter uit zijn op sensatie en tegen elkaar opzetten van partijen. 'Dus we communiceren zo min mogelijk en mijden de media.' De wethouder heeft excuses aangeboden.

 • De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft het kabinet opgeroepen om te kijken of ‘als het mogelijk is’ de terrassen begin maart weer te openen, ‘zodat we de open ruimte kunnen reguleren’. Ook andere burgemeesters pleiten voor verruiming van maatregelen in de buitenlucht. Stadsparken lopen immers over en horecaondernemers hebben aangekondigd op 2 maart de terrassen te openen.

  Parken vol, terrassen open?

  2 reacties

  De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft het kabinet opgeroepen om te kijken of ‘als het mogelijk is’ de terrassen begin maart weer te openen, ‘zodat we de open ruimte kunnen reguleren’. Ook andere burgemeesters pleiten voor verruiming van maatregelen in de buitenlucht. Stadsparken lopen immers over en een groep horecaondernemers kondigde aan op 2 maart de terrassen te openen.

 • De vakbonden hebben na het bod van de werkgevers het overleg over de nieuwe gemeentelijke cao’s (Cao Gemeenten en Cao SGO) opgeschort. Dat meldt de VNG op haar website.

  Vakbonden schorten overleg cao gemeenten op

  53 reacties

  De vakbonden hebben na het bod van de werkgevers het overleg over de nieuwe gemeentelijke cao’s (Cao Gemeenten en Cao SGO) opgeschort. Dat meldt de VNG op haar website.