of 61869 LinkedIn

Redactie

redactie

Recente Artikelen

 • De Mobiele Eenheid heeft ingegrepen bij een demonstratie tegen coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam. Daarbij is het waterkanon ingezet. De driehoek van burgemeester, justitie en politie had een noodbevel afgekondigd. Niemand mocht meer op het plein verblijven en mensen werden opgeroepen naar huis te gaan en 1,5 meter afstand te houden, maar veel demonstranten vertrokken niet.

  ME grijpt in bij protest in Amsterdam

  3 reacties

  De Mobiele Eenheid heeft zondagmiddag ingegrepen bij een demonstratie tegen coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam. Daarbij is het waterkanon ingezet. De driehoek van burgemeester, justitie en politie had een noodbevel afgekondigd. Niemand mocht meer op het plein verblijven en mensen werden opgeroepen naar huis te gaan en 1,5 meter afstand te houden, maar veel demonstranten bleven. 

 • Uit berichtgeving van De Telegraaf blijkt dat zeven gemeenten in de regio Alkmaar hun opgave rondom de huisvesting van statushouders onmogelijk vinden. De vraag naar woonruimte zal ten koste gaan van andere woningzoekenden, zegt wethouder Paul Verbruggen van Alkmaar (wonen, PvdA) in de krant.

  Huisvesting statushouders bijna overal een zware opgave

  17 reacties

  Alkmaar stuurt dinsdag samen met zes omliggende gemeenten een brandbrief aan het kabinet. De regio kan de afgesproken aantallen asielzoekers door het tekort aan woonruimte niet huisvesten. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) speelt het probleem vrijwel overal in het land.

 • Het overgrote deel van de gemeenten komt nog steeds mensen te kort om bij de Tweede Kamerverkiezingen over twee maanden de stembureaus te bemannen. De inzet van ambtenaren in stembureaus kan uitkomst bieden. Maar welke voorwaarden gelden er?

  Vergoeding voor ambtenaren in stembureaus, mag dat?

  5 reacties

  Het overgrote deel van de gemeenten komt nog steeds mensen te kort om bij de Tweede Kamerverkiezingen over twee maanden de stembureaus te bemannen. De inzet van ambtenaren in stembureaus kan uitkomst bieden. Maar welke voorwaarden gelden er?

 • Burgemeester Winants van Venray heeft opdracht gegeven tot een ‘feitenonderzoek’ naar aanleiding van een omstreden gronddeal tussen wethouder Jan Loonen (grondzaken, CDA) en het Waterschap Limburg. Dit na onderzoek van het Venrayse weekblad Peel en Maas.

  ‘Feitenonderzoek’ naar gronddeal wethouder Venray

  5 reacties

  Burgemeester Winants van Venray heeft opdracht gegeven tot een ‘feitenonderzoek’ naar aanleiding van een omstreden gronddeal tussen wethouder Jan Loonen (grondzaken, CDA) en het Waterschap Limburg. Dit na onderzoek van het Venrayse weekblad Peel en Maas, dat werd voortgezet door NRC Handelsblad

 • Het loont in de grote steden om bezwaar te maken tegen een door een scanauto opgelegde parkeerboete. In Rotterdam en Utrecht werd driekwart van de bezwaren toegekend; in Amsterdam gebeurde dat bij twee op de drie.

  Bezwaar tegen parkeerboete loont bij G4

  1 reactie

  Het loont in de grote steden om bezwaar te maken tegen een door een scanauto opgelegde parkeerboete. In Rotterdam en Utrecht werd driekwart van de bezwaren toegekend; in Amsterdam gebeurde dat bij twee op de drie.

 • Gouda heeft sinds deze week een centrale toegang voor alle sociale hulpvragen. Daarnaast al voortaan zo veel mogelijk een contactpersoon het aanspreekpunt voor Gouwenaars zijn, ook als zij verschillende problemen hebben

  Gouda kiest voor een loket voor alle sociale hulpvragen

  3 reacties

  Gouda heeft een streep gezet door de verschillende toegangsloketten voor jeugdhulp, Wmo, werk en schuldhulpverlening. Vanaf de start van dit jaar is er een centrale toegang voor alle sociale hulpvragen.

 • Een flink deel van de gemeenten wordt strenger in het toelaten van mensen tot sociale voorzieningen vanwege een tekort aan geld voor het leveren van jeugdzorg, opvang en bijstand.

  Gemeenten strenger met toelating tot voorzieningen

  1 reactie

  Een flink deel van de gemeenten wordt strenger in het toelaten van mensen tot sociale voorzieningen vanwege een tekort aan geld voor het leveren van jeugdzorg, opvang en bijstand. Bijna alle gemeenten kampen met zo’n geldtekort. Dat meldt EenVandaag na onderzoek samen met onderzoeksplatform Investico en de Groene Amsterdammer.

 • Het is een antwoord op de inmiddels verwijderde letters op het Amsterdamse Museumplein ‘I Amsterdam’. Terneuzen wilde iets soortgelijks, en zette op het Stadhuisplein de letters TER, gevolgd door twee grote neuzen. Dat leidde tot nogal wat beroering en hilariteit op Twitter.

  Hilariteit op Twitter rond neuzen van Terneuzen

  Reageer

  Het is een antwoord op de inmiddels verwijderde letters op het Amsterdamse Museumplein ‘I Amsterdam’. Terneuzen wilde iets soortgelijks, en zette op het Stadhuisplein de letters TER, gevolgd door twee grote neuzen. Dat leidde tot nogal wat beroering en hilariteit op Twitter.

 • De Haagse burgemeester Jan van Zanen was nauw betrokken bij het omstreden oudejaarsfeest in Duindorp. Hij zat bij gesprekken tussen de gemeente en de organisatie en daaruit kwam voort dat een ‘demonstratie’ was toegestaan. De gemeente betaalde indirect ook voor de feestverlichting: 10.000 euro.

  Van Zanen nauw betrokken bij ‘demonstratie’ Duindorp

  Reageer

  De Haagse burgemeester Jan van Zanen was nauw betrokken bij het omstreden oudejaarsfeest in Duindorp. Hij zat bij gesprekken tussen de gemeente en de organisatie en daaruit kwam voort dat een ‘demonstratie’ was toegestaan. De gemeente betaalde indirect ook voor de feestverlichting: 10.000 euro.

 • De milieucommissie van het Europees Parlement (EP) heeft twee resoluties aangenomen waarin zij aandacht vraagt voor beter waterbeheer in Europa. Niet alleen dient de waterkwaliteit in de Europese Unie sterk te verbeteren, ook moet er in de toekomst - ondanks het veranderende klimaat - overal in Europa voldoende water beschikbaar zijn.

  Eis EP: 'Overal in Europa voldoende water beschikbaar'

  1 reactie

  De milieucommissie van het Europees Parlement (EP) heeft twee resoluties aangenomen waarin zij aandacht vraagt voor beter waterbeheer in Europa. Niet alleen dient de waterkwaliteit in de Europese Unie sterk te verbeteren, ook moet er in de toekomst - ondanks het veranderende klimaat - overal in Europa voldoende water beschikbaar zijn.

 • Werkende en gepensioneerde ambtenaren, leerkrachten en zorgmedewerkers ontkomen hoogstwaarschijnlijk aan een verlaging van hun pensioen. De financiële situatie van de twee grootste pensioenfondsen, ABP en Zorg en Welzijn (PFZW), is op Oudejaarsdag naar verwachting nét goed genoeg.

  ‘Pensioenen ambtenaren niet verlaagd’

  12 reacties

  Werkende en gepensioneerde ambtenaren, leerkrachten en zorgmedewerkers ontkomen hoogstwaarschijnlijk aan een verlaging van hun pensioen. De financiële situatie van de twee grootste pensioenfondsen, ABP en Zorg en Welzijn (PFZW), is op Oudejaarsdag naar verwachting nét goed genoeg.

 • Vakbond FNV pleit voor het omvormen van de oude sociale werkvoorziening (SW) naar moderne sociale ontwikkelbedrijven. Dat pleidooi is een reactie op de erkenning van het kabinet dat de afspraak om arbeidsbeperkten aan een baan te helpen is mislukt.

  FNV: ‘Banenafspraak redden met structurele oplossingen’

  3 reacties

  Vakbond FNV pleit voor het omvormen van de oude sociale werkvoorziening (SW) naar moderne sociale ontwikkelbedrijven. Dat pleidooi is een reactie op de erkenning van het kabinet dat de afspraak om arbeidsbeperkten aan een baan te helpen is mislukt.

 • Nederlanders zijn pessimistischer over elkaar dan aan het begin van de coronacrisis. Maar het vertrouwen in de politiek blijft hoger dan voor de crisis. Dat blijkt uit het SCP onderzoek Burgerperspectieven.

  Pessimisisch over elkaar, vertrouwen in de politiek

  3 reacties

  Nederlanders zijn pessimistischer over elkaar dan aan het begin van de coronacrisis. Maar het vertrouwen in de politiek blijft hoger dan voor de crisis. Dat blijkt uit het SCP onderzoek Burgerperspectieven. 

 • De provincie Utrecht plaatst ook Vijfheerenlanden in 2021 onder verscherpt toezicht. De gemeente heeft meer tijd nodig om aanvullende dekking te zoeken voor de vergoeding van ruim 90 miljoen euro die ze op last van de rechter aan een betonbedrijf moet betalen.

  Vijfheerenlanden onder verscherpt toezicht

  3 reacties

  De provincie Utrecht plaatst ook Vijfheerenlanden in 2021 onder verscherpt toezicht. De gemeente heeft meer tijd nodig om aanvullende dekking te zoeken voor de vergoeding van ruim 90 miljoen euro die ze op last van de rechter aan een betonbedrijf moet betalen.

 • Het financiële tekort van de overheid is in de eerste drie kwartalen van dit jaar opgelopen tot 27 miljard euro. Vorig jaar had de overheid na negen maanden nog een overschot van 11 miljard euro. De oorzaak: de kabinetsmaatregelen om de coronacrisis te bestrijden.

  Overheidstekort loopt op naar 27 miljard

  4 reacties

  Het financiële tekort van de overheid is in de eerste drie kwartalen van dit jaar opgelopen tot 27 miljard euro. Vorig jaar had de overheid na negen maanden nog een overschot van 11 miljard euro. De oorzaak: de kabinetsmaatregelen om de coronacrisis te bestrijden.

 • In januari start de grootschalige vaccinatie tegen het coronavirus. In een poll op deze website konden ambtenaren aangeven of ze van plan zijn zich te laten vaccineren. 72 procent gaf aan dat zeker te gaan doen.

  Poll: Driekwart ambtenaren wil zich laten inenten

  Reageer

  In januari start de grootschalige vaccinatie tegen het coronavirus. In een poll op deze website konden ambtenaren aangeven of ze van plan zijn zich te laten vaccineren. 72 procent gaf aan dat zeker te gaan doen.

 • BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de provincies, neemt met ingang van komend jaar de subsidieregeling voor alle provincies over. Tot 2024 is er een miljoen euro beschikbaar.

  Subsidie opruiming drugsafval door BIJ12

  Reageer

  BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de provincies, neemt met ingang van komend jaar de subsidieregeling opruiming drugsafval voor alle provincies over. Tot 2024 is er een miljoen euro beschikbaar.

 • Mensen die al vuurwerk in huis hebben, mogen dit straks misschien inleveren bij hun gemeente, zonder dat ze worden vervolgd voor vuurwerkbezit. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb kwam eerder deze week met het idee voor zo'n ‘generaal pardon’. Het kabinet is er enthousiast over en ook het Openbaar Ministerie (OM) werkt mee, zegt justitieminister Ferd Grapperhaus.

  Gemeenten mogen illegaal vuurwerk inzamelen

  1 reactie

  Mensen die al vuurwerk in huis hebben, mogen dit straks misschien inleveren bij hun gemeente, zonder dat ze worden vervolgd voor vuurwerkbezit. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb kwam eerder deze week met het idee voor zo'n ‘generaal pardon’. Het kabinet is er enthousiast over en ook het Openbaar Ministerie (OM) werkt mee, zegt justitieminister Ferd Grapperhaus.