of 59082 LinkedIn

Nadap Pieter

Intro

Recente Artikelen

 • Amsterdamse horecaondernemers in het centrum die illegaal terrasverwarming aanbieden moeten deze verwijderen, anders krijgen zij geen nieuwe terrasvergunning van de gemeente.

  Amsterdam gaat strijd aan met illegale terrasverwarmers

  4 reacties
  Amsterdamse horecaondernemers in het centrum die illegaal terrasverwarming aanbieden moeten deze verwijderen, anders krijgen zij geen nieuwe terrasvergunning van de gemeente. De motie van GroenLinks werd eerder deze week door een meerderheid van de deelraad van stadsdeel Centrum aangenomen.
 • Back to school

  Reageer

  Moeten gemeenteambtenaren terug de schoolbankjes in? Wel als het aan Marliz Schellekens ligt, de Gemeentelijke Ombudsman Utrecht. In het jaarverslag over 2010 pleit zij ervoor om alle gemeentemedewerkers een cursus bestuursrecht te geven, zodat ze leren beter met klachten en bezwaren van burgers om te gaan.

 • GroenLinks in Amsterdam wil fietscoaches inzetten om de dagelijkse chaos van fietsen op het Centraal Station tegen te gaan. Deze speciale toezichthouder moet voorkomen dat mensen hun rijwiel parkeren op een plek waar dat niet kan, zodat er minder door de politie hoeven te worden weggesleept.

  'Fietscoach' tegen chaos op Amsterdam Centraal

  6 reacties
  GroenLinks in Amsterdam wil fietscoaches inzetten om de dagelijkse chaos van fietsen op het Centraal Station tegen te gaan. Deze speciale toezichthouder moet voorkomen dat mensen hun rijwiel parkeren op een plek waar dat niet kan, zodat er minder door de politie hoeven te worden weggesleept.
 • Herman Tjeenk Willink, vice-president van de Raad van State

  Tjeenk Willink waarschuwt voor marktdenken in politiek

  1 reactie
  Niet de uitkomst van het politieke debat bepaalt wat tegenwoordig het algemeen belang inhoudt, maar de logica van het marktdenken. Tijd wordt gezien als een kostenpost, waardoor er nauwelijks meer ruimte is voor een politiek debat over belangrijke maatregelen.
 • Er doen al jarenlang de wildste geruchten de ronde over de wolven. Ze zouden verschillende keren bij de grens gesignaleerd zijn en binnenkort ons land binnenkomen. Mocht het ooit zover komen, is Nederland dan wel voorbereid op zo’n wolveninvasie? Volgens Berry Teunissen, beheerder bij Natuurmonumenten in Winterswijk niet ‘een plan van aanpak is hard nodig’.

  Nederland nog niet klaar voor de wolf

  12 reacties
  Er doen al jarenlang de wildste geruchten de ronde over de wolven. Ze zouden verschillende keren bij de grens gesignaleerd zijn en binnenkort ons land binnenkomen. Mocht het ooit zover komen, is Nederland dan wel voorbereid op zo’n wolveninvasie? Volgens Berry Teunissen, beheerder bij Natuurmonumenten in Winterswijk, niet. ‘Een plan van aanpak is hard nodig’.
 • Niet te stuiten

  Reageer
  Alfred van Hall (63) weet van geen ophouden. De dijkgraaf van het waterschap Hunze en Aa’s kan binnenkort met pensioen, maar zou toch wel weer voor een derde termijn van 6 jaar benoemd willen worden.
 • Met de voet tussen de deur

  Reageer
  Inwoners van Capelle aan den IJssel die een uitkering willen, kunnen na hun aanvraag een huisbezoek van een gemeenteambtenaar verwachten ter controle. Wethouder Eric Faassen (VVD) laat onderzoeken of het plan juridisch haalbaar is.
 • GPS in kunstwerken

  Reageer
  In Nijmegen en omgeving verdwijnt al maandenlang het ene na het andere bronzen kunstwerk. Voor wethouder Henk Beerten van D66 is de maat vol: hij laat de overgebleven beelden in de stad voorzien van een heuse chip die een GPS-signaal uitzendt. Mochten de dieven weer toeslaan, dan kunnen de kunstwerken makkelijk teruggevonden worden.