of 64621 LinkedIn

Loek Kusiak

Recente Artikelen

 • Oud-wethouder Jo Dejong pleegde eerder dit jaar zelfmoord.

  Optreden burgemeester Schmidt van Meerssen 'onzorgvuldig'

  4 reacties

  Waarnemend burgemeester Hans Schmidt (VVD) van Meerssen heeft 'onzorgvuldig gehandeld' en bijgedragen aan 'eenzijdige beeldvorming' in de affaire rond de populaire  oud-wethouder Jo Dejong, die eerder dit jaar zelfmoord pleegde.

 • In Meerssen is na de zelfmoord van wethouder Jo Dejong ‘het vuurtje nog niet geblust.’ Betrokkenen spreken er zich een half jaar na het drama in Binnenlands Bestuur voor het eerst openlijk over uit. De Zuid-Limburgse gemeente wacht het rapport met aanbevelingen af dat onafhankelijk onderzoeker Jean Engelen begin september zal presenteren naar aanleiding van de dood van Dejong. Burgemeester Hans Schmidt (VVD) hoopt dat het onderzoek handvaten geeft voor nieuwe verhoudingen in de gemeente. ‘Hier is, denk ik, te veel in gewijd isolement gewerkt in de trant: als je de juiste lijntjes naar het gemeentehuis hebt, krijg je wel dingen voor elkaar.’

  Vuurtje Meerssen 'nog niet geblust'

  8 reacties

  In Meerssen is na de zelfmoord van wethouder Jo Dejong  ‘het vuurtje nog niet geblust.’ Betrokkenen spreken er zich een half jaar na het drama in Binnenlands Bestuur voor het eerst openlijk over uit.

 • Autoweg 'te robuust' voor krimpregio

  13 reacties
  De geplande vierbaans autoweg in Parkstad Limburg is omstreden. De weg zou natuur schaden en slechts een gering economisch effect hebben. Toch wil de Limburgse politiek de weg.

Recente Achtergrond Artikelen

 • Waarnemend burgemeester Hans Schmidt (VVD) van het Zuid-Limburgse Meerssen wacht in vertrouwen over zijn eigen optreden het rapport met aanbevelingen af dat wordt gepresenteerd naar aanleiding van de geruchtmakende zelfmoord van wethouder Jo Dejong (58).

  ‘Er gebeurden hier dingen…’

  Reageer

  In Meerssen was wethouder Jo Dejong een populair en machtig politicus. Een vermeende tongzoen met een vrouwelijke ambtenaar werd hem noodlottig. Hij pleegde zelfmoord en de gemeente raakte onbestuurbaar. Derde verhaal in een serie over broeierige plekjes in Nederland.

 • Gemeenten in Zuid-Limburg kampen met vergrijzing en een ongezonde bevolking. De Wmo-bijdrage van het Rijk is lang niet toereikend. Een succesvolle pilot bespaart kosten en stimuleert zelfredzaamheid van bewoners. ‘Ouderen kunnen meer dan ze denken.

  Meedoen is het beste medicijn

  Reageer

  Gemeenten in Zuid-Limburg kampen met vergrijzing en een ongezonde bevolking. De Wmo-bijdrage van het Rijk is lang niet toereikend. Een succesvolle pilot bespaart kosten en stimuleert zelfredzaamheid van bewoners. ‘Ouderen kunnen meer dan ze denken.

 • De overlast van spoorlijnen en rijkswegen loopt de spuigaten uit in Vught. Al jaren is de N65 een hoofdpijndossier. De problemen lijken eindelijk op de verkeersagenda van het Rijk te staan. Maar nog meer asfalt is geen oplossing, waarschuwt de gemeente.

  Vught één groot verkeersinfarct

  Reageer

  De overlast van spoorlijnen en rijkswegen loopt de spuigaten uit in Vught. Al jaren is de N65 een hoofdpijndossier. De problemen lijken eindelijk op de verkeersagenda van het Rijk te staan. Maar nog meer asfalt is geen oplossing, waarschuwt de gemeente.