of 64707 LinkedIn

Jasper Bakker

Jasper Bakker is redacteur bij AG Connect.

Recente Artikelen

 • Beeld: Shutterstock

  Grapperhaus: overheid niet traag met cybersecurity

  Reageer

  Demissionair minister van Justitie Ferd Grapperhaus is het niet eens met kritiek dat de overheid en cybersecurity-orgaan NCSC de urgentie en tempo van cybersecurity onderschatten. Hij juicht initiatieven in en vanuit het bedrijfsleven toe zoals het opzetten van een eigen alarmsysteem tegen hackers. Ondertussen begint overheidsorgaan Digital Trust Center (DTC) deze maand aan een pilot voor breder delen van dreigingsinformatie. Daarna moet duidelijk worden of en hoe deze nieuwe dienst kan worden opgeschaald, aldus Grapperhaus.

 • Beeld: Shutterstock

  Niet zeker dat gastwifi betere beveiliging krijgt

  Reageer

  Nederlandse gemeenten gaan voor hun draadloze gastnetwerken niet per sé overstappen op de betere beveiliging van WPA2-Enterprise. Toepassing daarvan is vorige maand wel toegevoegd aan de formele verplichting voor veilige gemeentewifi, maar dan slechts als advies. De VNG lijkt niet optimistisch over omarming.

 • Beeld: Shutterstock

  EZK: rol lokale overheden bij internet buitengebieden

  Reageer

  Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) wil dat Nederland overal voorzien wordt van snel internet, maar neigt er niet naar om daar vanuit de landelijke overheid een actievere rol in te nemen. Dat schrijft AG Connect. Marktwerking is het antwoord voor de uitrol van snelle internetverbindingen. Keijzer erkent wel dat die soms tekortschiet en ziet dan een rol voor lokale overheden.

 • Beeld: Shutterstock

  NCSC: veel Nederlandse Exchange-servers kwetsbaar

  Reageer

  Vier op de tien Exchange-servers in Nederland zijn nog niet voorzien van de noodpatches die Microsoft vorige week heeft uitgebracht. Dit blijkt uit eigen onderzoek van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), het IT-beveiligingsorgaan van de Nederlandse overheid. Zo snel mogelijk patchen, herhaalt het NCSC.

 • IT- en bouwondernemer Gerard Sanderink heeft geen resterende bestuursfuncties meer binnen zijn IT-bedrijf Centric. De eigenaar, die nu terugtreedt als bestuursvoorzitter, vervulde de CEO-rol al niet meer en heeft geen andere rollen meer binnen het bedrijf, antwoordt Centric. ‘Uiteraard blijft hij beschikbaar voor advies.’

  Sanderink geen officiële rol meer binnen Centric

  Reageer

  IT- en bouwondernemer Gerard Sanderink heeft geen resterende bestuursfuncties meer binnen zijn IT-bedrijf Centric. De eigenaar, die nu terugtreedt als bestuursvoorzitter, vervulde de CEO-rol al niet meer en heeft geen andere rollen meer binnen het bedrijf, antwoordt Centric. ‘Uiteraard blijft hij beschikbaar voor advies.’

 • De Rijksoverheid krijgt een centraal meldpunt waar burgers incorrecte gegevens kunnen aanmelden, zoals onterechte overlijdensverklaringen. Zulke foute data worden automatisch doorgegeven aan vele systemen. Dit meldt AGConnect.

  Overheid krijgt meldpunt voor foute overheidsdata

  Reageer

  De Rijksoverheid krijgt een centraal meldpunt waar burgers incorrecte gegevens kunnen aanmelden, zoals onterechte overlijdensverklaringen. Zulke foute data worden automatisch doorgegeven aan vele systemen. Dit meldt AGConnect.

 • De ministers van Financiën en van Economische Zaken krijgen Kamervragen over de problemen rond ICT-dienstverlener Centric en ingenieursbureau Oranjewoud, waar bouwbedrijf Strukton onder valt. Beide bedrijven van de Twentse miljonair Gerard Sanderink vervullen belangrijke rollen voor Nederlandse overheden.

  Kamervragen over Centric en Strukton

  Reageer

  De ministers van Financiën en van Economische Zaken krijgen Kamervragen over de problemen rond ICT-dienstverlener Centric en ingenieursbureau Oranjewoud, waar bouwbedrijf Strukton onder valt. Beide bedrijven van de Twentse miljonair Gerard Sanderink vervullen belangrijke rollen voor Nederlandse overheden.