of 59199 LinkedIn

Frits de Jong

Recente Artikelen

 • Een aantal partijen in de Haagse gemeenteraad dient tijdens de komende raadsvergadering een motie in waarin ze B&W oproept te onderzoeken of inwoners met digitale middelen geholpen kunnen worden.

  Den Haag wil dienstverlening digitaal en dichtbij

  Reageer

  Een aantal partijen in de Haagse gemeenteraad dient tijdens de komende raadsvergadering een motie in waarin ze B&W oproept te onderzoeken of inwoners met digitale middelen geholpen kunnen worden. Vanaf 1 juli kunnen inwoners nog maar bij twee van de acht stadsdeelkantoren terecht voor het aanvragen van een paspoort of rijbewijs, of de aangifte van een geboorte.

 • Meer gezamenlijk optrekken op het gebied van dienstverlening, werkprocessen en ict. Niet meer voortdurend zelf het wiel willen uitvinden. ‘Eenmaal ontwikkelen, 380 keer toepassen.’ Dat was eind 2016 de gedachte achter de opzet van samen organiseren, een beweging opgestart vanuit gemeenten. Een van de pijlers is Common Ground.

  Common Ground als nieuwe ict-strategie

  2 reacties

  Steeds meer gemeenten sluiten aan bij Common Ground. Een nieuwe werkwijze om samen met marktpartijen de gemeentelijke informatievoorziening te verbeteren. ‘Hier hadden we gister al mee moeten beginnen’, zegt Raymond Alexander, CIO van de gemeente Den Bosch.

 • Er zijn veel online toepassingen die zorgen dat je kunt aantonen dat jij ook echt bent die je zegt te zijn. Het probleem bij het gros van deze toepassingen is dat zij veel meer informatie doorgeven dan nodig en gewenst. IRMA verstrekt alleen relevante en gewenste informatie.

  IRMA is echt anders

  1 reactie

  Er zijn veel online toepassingen die zorgen dat je kunt aantonen dat jij ook echt bent die je zegt te zijn. Het probleem bij het gros van deze toepassingen is dat zij veel meer informatie doorgeven dan nodig en gewenst. IRMA verstrekt alleen relevante en gewenste informatie. 

Recente Achtergrond Artikelen

 • Gemeenten gezamenlijk laten innoveren in dienstverlening en informatievoorziening. Dat is de gedachte achter de Pilotstarter van VNG/KING. Ruim driekwart jaar na de lancering blijkt het initiatief te voorzien in een groeiende behoefte vanuit gemeenten. Tot nu toe zijn al een kleine veertig pilots aan­gemeld. Wat is het succes achter deze gezamenlijke aanpak?

  Samenwerken als sleutelwoord

  Reageer

  Gemeenten gezamenlijk laten innoveren in dienstverlening en informatievoorziening. Dat is de gedachte achter de Pilotstarter van VNG/KING. Ruim driekwart jaar na de lancering blijkt het initiatief te voorzien in een groeiende behoefte vanuit gemeenten. Tot nu toe zijn al een kleine veertig pilots aan­gemeld. Wat is het succes achter deze gezamenlijke aanpak?