of 65101 LinkedIn

Eveline Meijer

Redacteur bij AG Connect

Recente Artikelen

 • Beeld: Shutterstock

  Wat Nederland bijdraagt aan Gaia-X

  Reageer

  Het Europese data-infrastructuurproject Gaia-X telt twee jaar na de start vijftien nationale hubs, van waaruit gewerkt wordt aan use cases op basis van Gaia-X. Ook Nederland kent zo’n hub, die op basis van zeer specifieke kennis ook een bijdrage kan bieden aan het Europese project, vertelt Peter Verkoulen, die de Nederlandse hub namens TNO managet, aan AG Connect.

 • Beeld: Shutterstock

  Utrecht wil tekort ict'ers verkleinen met community

  Reageer

  De gemeente Utrecht is de Utrecht Tech Community gestart, waarmee de instroom in ict vergroot moet worden. Binnen de nieuwe community werkt de gemeente samen met het onderwijs en het bedrijfsleven. Daarbij worden diverse initiatieven rondom ICT ondersteund.

 • Beeld: Shutterstock

  'Computersysteem uitkeringen maakt rekenfouten'

  Reageer

  Het computersysteem Socrates dat de vier grote steden gebruiken voor het berekenen van uitkeringen, maakt fouten in die berekeningen. De fouten ontstaan als een uitkeringsgerechtigde ook wisselende inkomsten uit arbeid heeft. De gemeente Amsterdam erkent de problemen, de drie andere grote gemeenten zeggen deze niet te herkennen.

 • Ict-systemen van provincies zouden flinke kwetsbaarheden bevatten. Tien systemen zijn inmiddels offline gehaald, de overige negen zijn nog actief. De provincies zelf waren al maanden op de hoogte van de problemen, stelt het Noordhollands Dagblad op basis van gelekte gespreksverslagen.

  'Provincies wisten al maanden van kwetsbare ict-systemen'

  1 reactie

  Ict-systemen van provincies zouden flinke kwetsbaarheden bevatten. Tien systemen zijn inmiddels offline gehaald, de overige negen zijn nog actief. De provincies zelf waren al maanden op de hoogte van de problemen, stelt het Noordhollands Dagblad op basis van gelekte gespreksverslagen.

 • Het nieuwe Adviescollege ICT-toetsing bestaat uit de drie leden van de toezichtsraad van het Bureau ICT-toetsing (BIT). Het BIT is vorige week op 1 januari officieel omgezet in een Adviescollege, waarmee het onafhankelijk is geworden van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het nieuwe Adviescollege gaat onder meer de ontwikkeling van de CoronaMelder-app evalueren.

  Toezichtsraad BIT wordt Adviescollege ICT-toetsing

  Reageer

  Het nieuwe Adviescollege ICT-toetsing bestaat uit de drie leden van de toezichtsraad van het Bureau ICT-toetsing (BIT). Het BIT is vorige week op 1 januari officieel omgezet in een Adviescollege, waarmee het onafhankelijk is geworden van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het nieuwe Adviescollege gaat onder meer de ontwikkeling van de CoronaMelder-app evalueren.

 • De gemeente Dongen kreeg in juni dit jaar de primeur: chatbot Gem werd daar als bètaversie ingezet. Met de chatbot – of ‘virtuele assistent’, zoals maker VNG Realisatie Gem liever noemt – moet de klantervaring bij gemeenten flink worden verbeterd. En daar zijn nog grootse plannen voor, vertelt Joost Groenestein, projectleider innovatie chatbots bij VNG Realisatie.

  Grootse plannen voor gemeente­chatbot Gem

  1 reactie

  De gemeente Dongen kreeg in juni dit jaar de primeur: chatbot Gem werd daar als bètaversie ingezet. Met de chatbot – of ‘virtuele assistent’, zoals maker VNG Realisatie Gem liever noemt – moet de klantervaring bij gemeenten flink worden verbeterd. En daar zijn nog grootse plannen voor, vertelt Joost Groenestein, projectleider innovatie chatbots bij VNG Realisatie, aan AG Connect.