of 59761 LinkedIn

Daan van Seventer

Recente Artikelen

 • Het chippen van vuilcontainers in de gemeente Groningen bracht een illegale zwendel aan het licht. Maar liefst 3450 kliko's bleken niet legaal verkregen en daardoor konden de gebruikers gratis extra afval kwijt.

  Groningen bolwerk van illegale kliko's

  Reageer
  De gemeente Groningen heeft het afgelopen jaar 3450 illegaal gebruikte afvalcontainers in beslag genomen. 0ok 600 huishoudens en veertig bedrijven en instellingen zijn alsnog gaan betalen voor extra minicontainers.
 • Na een jarenlange juridische strijd kreeg burgemeester Piet Bruinooge woensdag gelijk van de Raad van State: hij mag de prostitutieramen op de Achterdam sluiten wegens vermoedens van criminaliteit. ‘Het was een lastig proces. Je wordt ook in de media aangevallen op niet ter zake doende aspecten en je kunt je niet verdedigen want je mag niet citeren uit het Bibob-advies.’

  Burgemeester Bruinooge: ‘Je kunt je niet verdedigen’

  5 reacties
  Na een jarenlange juridische strijd kreeg burgemeester Piet Bruinooge woensdag gelijk van de Raad van State: hij mag de prostitutieramen op de Achterdam sluiten wegens vermoedens van criminaliteit. ‘Het was een lastig proces. Je wordt ook in de media aangevallen op niet ter zake doende aspecten en je kunt je niet verdedigen want je mag niet citeren uit het Bibob-advies.’
 • De provincie Gelderland gaat als eerste provincie subsidieaanvragen voortaan screenen op integriteitsrisico's in het kader van de Wet Bibob.

  Gelderland past bibob toe bij subsidies

  Reageer
  De provincie Gelderland gaat als eerste provincie subsidieaanvragen voortaan screenen op integriteitsrisico's in het kader van de Wet Bibob.
 • Het toenmalige ministerie van VROM is vorig jaar voor 4,1 miljoen euro opgelicht. Via een valse brief werd het ministerie gevraagd het voor Luchtkwaliteit bedoelde geld voor de provincie Zuid-Holland over te maken naar een andere bankrekening. Er zijn enkele verdachten aangehouden maar er is nog zo'n zeven ton zoek, zegt het OM.

  VROM eenvoudig opgelicht bij subsidie Zuid-Holland

  1 reactie
  Het toenmalige ministerie van VROM is vorig jaar voor 4,1 miljoen euro opgelicht. Via een valse brief werd het ministerie gevraagd het voor Luchtkwaliteit bedoelde geld voor de provincie Zuid-Holland over te maken naar een andere bankrekening. Er zijn enkele verdachten aangehouden maar er is nog zo'n zeven ton zoek, zegt het OM.
 • Er komt geen Randstadprovincie van Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht. De in het regeerakkoord aangekondigde ‘bestuurlijke opschaling in de Randstad’ krijgt de vorm van sterke regionale samenwerking in twee zogenoemde ‘metropolen’. Minister Donner komt hiermee de lagere overheden tegemoet, die weinig zien in de vorming van een superprovincie.

  Randstadprovincie van de baan

  2 reacties
  Er komt geen Randstadprovincie van Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht. De in het regeerakkoord aangekondigde ‘bestuurlijke opschaling in de Randstad’ krijgt de vorm van sterke regionale samenwerking in twee zogenoemde ‘metropolen’. Minister Donner komt hiermee de lagere overheden tegemoet, die weinig zien in de vorming van een superprovincie.