of 59190 LinkedIn

Birte Schohaus

Internationaal georiënteerde journalist en onder­zoeker met een scherpe pen en analytische blik, die in haar werk de journalistieke praktijk en theorie combi­neert zodat ze elkaar kunnen versterken.

Recente Artikelen

 • Oost-Groningen kampt met hoge werkloosheid, waar de Duitse oosterburen geschoolde werknemers tekortkomen. Het besef dat beide grensstreken elkaar nodig hebben groeit gestaag. Naast al lopende samenwerkingen op het gebied van (school-)uitwisselingen, gezamenlijke vergaderingen van burgemeesters en mbo-projecten, wordt voor het eerst ingezet op hoogopgeleiden.

  Groningen kijkt over de grens

  1 reactie

  Oost-Groningen kampt met hoge werkloosheid, waar de Duitse oosterburen geschoolde werknemers tekortkomen.  Het besef dat beide grensstreken elkaar nodig hebben groeit gestaag. Naast al lopende samenwerkingen op het gebied van (school-)uitwisselingen, gezamenlijke vergaderingen van burgemeesters en mbo-projecten, wordt voor het eerst ingezet op hoogopgeleiden.

Recente Achtergrond Artikelen

 • In Noord-Groningen heerst werkloosheid, bij de Duitse buren is de arbeidsmarkt krap. Door vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen, profiteren beide landen ervan. De grensoverschrijdende organisatie EDR zet de samenwerking kracht bij. ‘Er zijn zo veel mogelijkheden, alleen weet niemand ervan.’

  Groningen kijkt over de grens

  Reageer

  In Noord-Groningen heerst werkloosheid, bij de Duitse buren is de arbeidsmarkt krap. Door vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen, profiteren beide landen ervan. De grensoverschrijdende organisatie EDR zet de samenwerking kracht bij. ‘Er zijn zo veel mogelijkheden, alleen weet niemand ervan.’