of 58952 LinkedIn

Seminar Planning & Control 2019

Gemeenten zijn vanuit het BBV verplicht om in hun begroting en jaarrekening 6 uniforme financiële indicatoren en 39 uniforme beleidsindicatoren op te nemen. Maar werken we wel met deze indicatoren? Welke indicatoren worden gebruikt in gemeenten? Hoe bruikbaar zijn ze?


Afbeelding

 

Tijdens het seminar Planning & Control op 21 november neemt Tjerk Budding (Opleidingsdirecteur Public Controllersopleidingen Vrije Universiteit Amsterdam) je aan de hand van een onderzoek mee in de zin en onzin van indicatoren. In zijn bevindingen komen tevens andere indicatoren aan bod die gebruikt worden door gemeenten. Kunnen we samen daar iets van leren en gebruiken?

 

Het seminar Planning & Control is een initiatief van Finolia. Het kennisevenenement beleeft dit jaar alweer zijn derde editie en is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke bijeenkomst voor overheidsprofessionals die betrokken zijn bij de P&C-cyclus. Vorig jaar woonden meer dan honderd financieel adviseurs, controllers, managers en andere financials het seminar in Nijkerk bij. Voor ambtenaren geldt dit jaar een speciaal gereduceerd tarief van 299,- euro .

 

Programma

Op het programma staan dit jaar - naast de plenaire sessie over indicatoren - drie workshoprondes. Seminarbezoekers kunnen zich tijdens deze rondes verdiepen in 

vakinhoudelijke inspiratiesessies en workshops, gericht op hun persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

 

Zo neemt Clemens Rutten (strategisch adviseur Stadscontrol) je mee in de procesdoorlichting van de zorgketen WMO/Jeugd bij de gemeente Nijmegen. In de sessie ontdek je hoe je op een datagedreven manier werk- en controleprocessen verbetert, waardoor je beter kan sturen op de transformatieopgave en bezuinigingstaakstellingen.

 

Oscar van Voskuilen (Interim Business Controller en auteur van 'Reinventing Control') gaat in op verdraaide situaties bij gemeenten en provincies. In onze huidige manier van sturing, beheersing en control kloppen een aantal dingen niet. Alleen: je gaat het pas zien als je het doorhebt…. Hoe kun je daar verandering in brengen en weer echte maatschappelijke waarde creëren als adviseur of controller?

 

Verder kan je aanschuiven bij een workshop over het BBV-proof maken van je onderhoudsplan voor kapitaalgoederen. Aan de hand van twee praktijkcases zien hoe je technische meerjarendoorrekeningen kan vertalen naar de gemeentebegroting en de dekking kan optimaliseren. Als uitsmijter worden er belangrijke lessons learned voor een goede samenwerking tussen de technische en beheerafdeling in de gemeente gedeeld.

 

Wil je zelf effectiever worden als P&C-professional? Dan kun je deelnemen aan workshops die gaan over thema’s als talent, zelfsturing, samenwerking, beïnvloedingstechnieken, verandermanagement en omgaan met veranderende rollen in het financiële overheidsdomein. Ook is er een sessie over hoe je met de scrum-methodiek een nieuwe set indicatoren vaststelt.

 

Bekijk het complete programma en de sprekers op finolia.nl/seminar2019

Verstuur dit artikel naar Google+

Locatie

Congrescentrum De Schakel

Oranjelaan 10, Nijkerk

 

Datum

21 november 2019

 

Doelgroep

Business controllers, financial controllers, financieel adviseurs, strategisch adviseurs, managers en teamleiders financiën.

 

Kosten

€ 299,- (ex btw, speciaal tarief voor ambtenaren)

€ 499,- (ex btw, regulier tarief voor overige deelnemers)

 

Afbeelding