ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Binnenstedelijk zonneveld in Den Haag

Binnenstedelijk zonneveld in Den Haag

20 maart 2014

Afbeelding

De financiële haalbaarheid van een zonneveld is sterk verbeterd sinds het Energieakkoord. Over Morgen heeft het proces begeleid voor de gemeente Den Haag bij het zetten van de eerste stap om te komen tot realisatie van een grootschalig zonneveld (1MegaWattPiek) in Den Haag. Onlangs is een intentieovereenkomst ondertekend tussen NS Stations en de Gemeente Den Haag op basis waarvan marktpartijen gezocht gaan worden.

Wethouder Baldewsingh (o.a. Duurzaamheid) geeft aan: “in een klimaatneutrale stad gebruiken bewoners en bedrijven zo min mogelijk energie en wekken zoveel mogelijk energie duurzaam op. Om de doelstelling te halen is de inzet van inwoners en ondernemers noodzakelijk. We willen partijen in de stad dan ook inspireren en motiveren tot dit soort duurzame initiatieven. Het zou uniek zijn als we midden in de stad dit zonneveld kunnen realiseren.”

Over Morgen verzorgt in dit project het projectmanagement, financieel en juridisch advies. Meer weten? Neem contact op met Jan Jaap Wesselink: 06 42 70 01 38 | mail

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoziejemaar
Vreemd dat de gemeente nu ineens zich wel wil bemoeien met het terein van de NS toen eerder tuinders en paardnehouders hen nodig had werd er niet thuisgegeven.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.