ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Drijvend zonnepark op waterberging in Zaltbommel

Drijvend zonnepark op waterberging in Zaltbommel. Samen werken aan verduurzaming van de bedrijventerreinen

11 juni 2021
Drijvend-zonnepark.png

Ons eerste succes op water is geboekt: een drijvend zonnepark in Zaltbommel gaat richting de realisatiefase. De SDE++ subsidie is binnen, goed nieuws voor opdrachtgever Coöperatie Duurzame Bedrijventerreinen.

De Coöperatie Duurzame Bedrijventerreinen is een ambitieuze club mensen die samen met Over Morgen werken aan de verduurzaming van de bedrijventerreinen in Zaltbommel. Samen met hen ontwikkelen we een drijvend zonnepark op een retentievijver. Adviseur Femke de Klein zorgde voor de eerste stappen daartoe: een quickscan met financiële haalbaarheidsanalyse leidde tot het besluit tot realisatie.

 

Drijvend zonnepark op rententievijver

Femke: ”Dit is een erg bijzonder project. Door van een waterberging een zonnepark te maken, ben je ultiem bezig met verduurzaming. Je werkt aan klimaatadaptatie en dubbelgebruik van de ruimte via de opwek van groene energie. Dit wordt ook door de lokale gemeente gewaardeerd. Enthousiaste en proactieve medewerking van de Gemeente Zaltbommel  heeft dit project mede mogelijk gemaakt.”

Collega Wieland Koornstra ontzorgt de initiatiefnemers bij het hele traject. ”In samenwerking met de Coöperatie regelen wij alles: van eerste verkenning tot uiteindelijke realisatie. Nu de SDE-subsidie voor Zaltbommel is toegekend, gaan door naar de volgende fase. Ondertussen zijn we alweer druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe zonneparken. Elk project is tenslotte en stap in de goede richting voor de transitie naar duurzame energie!”


Hulp bij ontwikkeling zonneparken

Opwek van duurzame energie mogelijk maken op zo veel mogelijk geschikte plekken. Dat is onze missie. Wij helpen ondernemende partijen van idee naar plan naar realisatie. Over Morgen helpt ook jou graag bij het ontwikkelen van zonneparken. Niet alleen op water, maar bijvoorbeeld ook op geluidswallen, boven parkeerterreinen of in bermen. Neem voor meer informatie contact op met Femke de Klein (femke.klein@overmorgen.nl) of Wieland Koornstra (wieland.koorntra@overmorgen.nl).

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.