ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Drie interventies voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Webinar sociaal domein

Drie interventies voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Webinar sociaal domein

01 december 2020
stad.png

De nachtmerrie van elke gemeente is dat inwoners (te) lang moeten wachten om de gevraagde hulp te krijgen. Burgers kunnen daardoor zeer beperkt worden in hun welzijn, maar in enkele schrijnende gevallen zorgt dit zelfs voor situaties van onveiligheid. Een gebruikelijke reflex is om dan snel extra mensen in te huren om de werkdruk te verlichten. Maar is dat echt een toekomstbestendige oplossing?

15 dec 2020, 15.00 tot 16.00 uur
Locatie: Online
Aanmelden

Sinds de decentralisatie van het sociaal domein hebben gemeenten hun afdelingen en processen op het gebied van Wmo, Jeugdwet en Participatiewet ingericht. Een terugkerend element in deze processen blijft de aanhoudende hulpvraag van inwoners. Aangezien gemeenten maatwerk leveren op de grote diversiteit aan hulpvragen kent het een complexe procesafhandeling. Met als gevolg een hoge werkdruk binnen gemeenten, lange doorlooptijden en matig inzicht in de behaalde doelen. Wachtlijsten oplossen met tijdelijk extra capaciteit blijkt vaak slechts een kortstondige oplossing.


Waar loop je mee weg?

Onze experts Francois en Karlijn nemen je op dinsdagmiddag 15 december mee in een toekomstbestendige bedrijfsvoering op basis van hun ervaringen en aan de hand van data-analyse (process-mining). Ze presenteren drie interventies waarmee je morgen al kan starten. Die bieden jou handvatten die er wél voor zorgen dat jouw teams structureel beter presteren. Zo ben je beter in staat om de kosten onder controle te houden, medewerkers in hun kracht te zetten en bovenal: burgers beter te bedienen.

 

Je kunt je hier aanmelden (via het formulier aan de rechterkant). Deelname is gratis.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Leroy Henzen / Beleidsadviseur Sociaal Domein / Projectleider Beschermd Thuis
Fijn dat dit soort bijeenkomsten hier gedeeld worden. Ik heb mij aangemeld.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.