ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Wijkpaspoort Warmtetransitie

Wijkpaspoort Warmtetransitie. Helder overzicht per wijk voor goed gefundeerde transitievisie warmte.

26 november 2020
Kind.png

Helder overzicht per wijk voor goed gefundeerde transitievisie warmte.

Alternatieve vorm warmtevoorziening

In 2021 moeten alle gemeenten een Transitievisie Warmte hebben opgesteld. Hierin staat onder meer welke wijken wanneer van het aardgas overgaan op een alternatieve vorm van warmtevoorziening. Maar: wanneer is een warmtenet een goede optie? Kan het elektriciteitsnet een volledig elektrische wijkvoorziening wel aan? Zijn de woningen in een wijk vooral eigendom van individuele particulieren of van woningcorporaties?

Infographic  

Om gemeenten te helpen zulke vragen te beantwoorden en goede keuzes te maken, ontwikkelde het Kadaster samen met negen gemeenten, VNG en Expertisecentrum Warmte het Wijkpaspoort Warmtetransitie. Deze infographic visualiseert in één oogopslag de kerndata van een bepaalde wijk. Van onderhoudsplanning tot warmteopties, van ondergrondse leidingen tot eigendomsverhoudingen.

 

Compleet overzicht met eigen informatie

De data komen uit verschillende bronnen. Zo komen onderhoudsplanningen van gemeenten zelf, informatie over netwerkcapaciteit van netbeheerders, en eigendomsgegevens uit de Basisregistratie Kadaster. Daarnaast kan een gemeente ook nog relevante kenmerken toevoegen, zoals het aantal monumenten of lopende duurzaamheidsinitiatieven.

 

Download hier het invulbare format

Afbeelding

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.