ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Voordelen van verbeterde BRK Levering

De Basisregistratie Kadaster (BRK) is vernieuwd. Op 1 februari is BRK Levering 2.0 in productie genomen.

21 februari 2022
BRK Levering

Daarmee voldoen we aan wet- en regelgeving en aan enkele belangrijke wensen van afnemers. Door een betere structuur en completere gegevens kunnen afnemers situaties sneller in beeld brengen.

Belangrijke basis voor het uitvoeren van taken

Karin de Bourgraaf, Dienst- en productmanager BRK: “BRK Levering 2.0 dient de rechtszekerheid en waarborgt de continuïteit van dienstverlening voor processen die gebaseerd zijn op massale informatieverwerking.” Afnemers zoals gemeenten, waterschappen en belastingsamenwerkingen ontvangen dagelijks wijzigingen in de BRK met BRK Levering. Die data zijn een belangrijke basis voor het uitvoeren van taken zoals belasting heffen en het verlenen van vergunningen.

De 1e afnemers hebben zich al gemeld om over te stappen op de vernieuwde dienstverlening.

Ontwikkeld samen met afnemers en softwareleveranciers

De Bourgraaf: "Dit product hebben we de afgelopen jaren ontwikkeld samen met afnemers en softwareleveranciers. We zijn trots op wat we bereikt hebben. In januari is de test succesvol afgerond en sinds 1 februari staat BRK Levering 2.0 live. De 1e afnemers hebben zich al gemeld om over te stappen op de verbeterde dienstverlening."

Voordelen nieuwe versie op een rij

De voordelen van de vernieuwing van BRK Levering 1.0 naar versie 2.0 zijn:

  • Er is minder handmatig onderzoek nodig om een volledig beeld van een situatie te kunnen vormen voor analyse of besluitvorming.
  • De WOZ-verwerking verbetert door gebruik van duidelijkere en verbeterde gegevens vanuit de BRK, bijvoorbeeld door betere relaties tussen het kadastrale perceel en het WOZ-object.
  • BRK Levering bevat nu ook de wijze waarop de BRK-BAG-koppeling is gelegd. Dit was een wens van afnemers.
  • Bij bezwaar en beroep tegen de aanslag of de beschikking is met BRK Levering 2.0 beter uit de administratieve gegevens te halen hoe de gegevens tot stand zijn gekomen.

Meer informatie 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.