ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Provincie Overijssel helpt bij uitrol laadinfrastructuur

Provincie Overijssel helpt bij uitrol laadinfrastructuur

12 maart 2015

AfbeeldingUit onderzoek van Over Morgen blijkt dat er de komende jaren een groeiende behoefte ontstaat aan openbare laadpalen in Overijssel. Provincie Overijssel ondersteunt daarom zes gemeenten in Overijssel met een subsidiebijdrage voor de plaatsing van openbare laadpalen voor elektrische auto’s.

De gemeenten die nu een bijdrage van duizend euro per geïnstalleerde laadpaal ontvangen zijn Hengelo (20 laadpalen), Twenterand (8), Enschede (20), Oldenzaal (9), Hellendoorn (10) en Rijssen-Holten (8). Daarmee is het beschikbare budget uitgeput.

Over Morgen schat in dat er in 2020 19.500 elektrische auto’s in Overijssel rondrijden. Een derde daarvan is aangewezen op opladen in de openbare ruimte. Er zullen in 2020 1.400 openbare laadpalen nodig zijn om de batterijen van de elektrische auto’s op te laden. De totaal te verwachten investeringssom hiervoor wordt geschat op acht miljoen euro. Daarnaast zijn er nog de private en semi-openbare laadpunten.

Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek bekijkt de provincie Overijssel welke rol zij in de toekomst kan vervullen bij de verdere ontwikkeling van het netwerk van laadpalen. Met de subsidie voor 75 laadpalen is hiermee een start gemaakt.

Meer weten? Neem dan contact op met Mark Verbeet, 06-42970694 | mail 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.