ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Eerste waterstofstation in Breda

Eerste waterstofstation in Breda. Compleet multi-fuel-tankstation voltooid. In het kader van duurzame stadslogistiek is de eerste waterstoftankbeurt voor twee vuilniswagens van de Gemeente Breda

12 augustus 2021
waterstof-1315x433.jpg

Aan het Minervum 7001 heeft TotalEnergies in Nederland de bouw van een compleet multi-fuel-tankstation voltooid, in samenwerking met Berkman en Tigchelaar van MobilityHUB Breda. Naar verwachting kan het waterstoftankstation in november 2021 worden geopend. Het tankstation biedt niet alleen fossiele brandstoffen voor conventionele auto’s, maar ook waterstof. Voor batterij-elektrische voertuigen zijn er ook snelladers met een maximaal laadvermogen van 175 kW.

Het waterstoftankstation levert straks waterstof op zowel 700 als 350 bar vuldruk. In het kader van duurzame stadslogistiek is de eerste waterstoftankbeurt voor twee vuilniswagens van de Gemeente Breda. Deze vuilniswagens zijn onderdeel van het Revive-project.

 

De bouw van het waterstoftankstation is onderdeel van het project Waterstofregio 2.0, gecoördineerd door kennis- en samenwerkingsplatform WaterstofNet. Het project wordt medegefinancierd door Interreg van de Europese Unie en er is DKTI-subsidie gegeven. Dit is een subsidieregeling voor duurzame projecten van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, uitgevoerd door de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Uitbreiding netwerk tankstations met schone brandstoffen
TotalEnergies in Nederland werkt hard aan de uitbreiding van een netwerk tankstations met schone brandstoffen als groengas, waterstof, LNG en elektriciteit. Het innovatieve multi-brandstoffentankstation in Breda draagt bij aan de missie van TotalEnergies in Nederland om verder te verduurzamen.

 

Geert Houbrechts, directeur Retail bij TotalEnergies in Nederland, benadrukt dat het nieuwe multi-fuel-tankstation een stap is voor de realisatie van de ambities uit het klimaatakkoord. “Nederland heeft hoge ambities op gebied van duurzaamheid. De juiste tank- en laadinfrastructuur zal de overstap naar schoner en duurzamer vervoer gemakkelijker maken. Als TotalEnergies in Nederland zijn we zeer tevreden dat we hieraan kunnen bijdragen door betaalbare en schone energie voor vervoer breed beschikbaar te maken.”

 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Cees Melis
Is er al een definitieve datum bekend wanneer het waterstof tanken mogelijk is?

Met vriendelijke groet,

Cees Melis
TotalEnergies Marketing Nederland
Beste Cees,Een exacte datum is helaas nog niet af te geven. Naar verwachting kan het station voor het eind van dit jaar geopend worden.

Met vriendelijke groet,

TotalEnergies Marketing Nederland