ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Succesvolle test waterberging en natuurontwikkeling in de Hooge Boezem

Succesvolle test waterberging en natuurontwikkeling in de Hooge Boezem

01 september 2014

AfbeeldingAntea Group is door Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gevraagd om het ontwerp te verzorgen voor een waterberging van 73.000m3 voor de opslag van overtollig boezemwater in de polder 'Hooge Boezem' langs de Vlist te Haastrecht. Naar verwachting is de waterberging eens in de vijf jaar nodig door een steeds grotere toename van (regen)water. Antea Group is verantwoordelijk voor directievoering en toezicht voor de aanleg van de waterberging.

Door een optimaal ontwerpproces met de gebiedseigenaar Zuid-Hollands Landschap is naast waterberging een mooie nevendoelstelling (natuurontwikkeling) bereikt. De benodigde vergunningen zijn aangevraagd en er is een RAW-bestek opgesteld. De aanbesteding heeft in het najaar van 2013 plaatsgevonden.

Aannemer Scholman heeft de werkzaamheden uitgevoerd onder begeleiding van Antea Group. Het project is in april 2014 opgeleverd. Op 25 augustus werd de waterberging getest onder grote belangstelling van publiek en pers. De test is meer dan geslaagd, binnen 48 uur is het gebied volgelopen met water

"Het enthousiasme en de passie alsmede het ontzorgen van mij als opdrachtgever is iets waar Antea Group trots op kan zijn. We hebben gezamenlijk een geweldig resultaat geleverd!" aldus Yvo Snoek van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR).

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.