ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Versnellingskamer markt-overheid

Aanmelden: van 15 september t/m 1 oktober 2022.

Samenwerken

Goede samenwerking tussen markt en overheid is belangrijk om woningbouw te versnellen. Toch loopt de samenwerking tussen projectontwikkelaars en gemeenten soms stroef waardoor woningbouwprojecten vertraging kunnen oplopen.

In de eerste twee weken van november  organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM) en WoningbouwersNL versnellingskamers markt-overheid. In deze versnellingskamers leggen projectontwikkelaars en gemeenten een aantal vragen over een concreet woningbouwproject voor aan onafhankelijke experts van het Expertteam Woningbouw van RVO. Na deze korte vragensessie kunt u zelf aan de slag met de adviezen.

Aanmelden voor de versnellingskamers kan van 15 september tot 1 oktober 2022 via dit inschrijfformulier.

Meer weten? Versnellingskamers markt-overheid (rvo.nl)

Podcasts versnellingskamer markt-overheid

In 2021 vond de eerste ronde versnellingskamers plaats. In drie podcasts delen experts die bij de versnellingskamers betrokken waren, hun ervaringen, adviezen en tips. De eerste podcast 'procedure en regelgeving is nu te beluisteren: ''Hoe kun je woningbouw versnellen binnen wettelijke kaders?"
Beluister de podcast op Spotify of kijk op YouTube.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.