ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Gebiedsgericht werken aan transitieopgaven

Webinar | 24 november | 10:00 - 11:45

Windturbines

Werkt u bij de overheid aan het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG)? En houdt u zich bezig met de ontwikkeling en uitvoering van gebiedsgericht beleid met ruimtelijke impact? In dit webinar deelt het samenwerkingsverband van 6 rijksuitvoeringsorganisaties hun kennis en expertise. Ontdek hoe het samenwerkingsverband u verder kan helpen.

Donderdag 
24 november
10:00 - 11:45

Aanmelden

Samen praktijkvoorbeelden bespreken

In het webinar draait alles om gebiedsgericht en integrerend samenwerken. Dit bespreken we met 2 praktijkvoorbeelden: de gebiedsprocessen Foodvalley in Gelderland en Het Groene Hart.

Een woordvoerder vertelt meer over deze gebiedsprocessen en de grootste uitdagingen die hierbij spelen. De tafelgasten bespreken een aantal onderwerpen, zoals: Hoe kan het samenwerkingsverband hierbij helpen? En hoe kunnen we van elkaar leren? We sluiten af met een aantal losse sessies. Hierin gaat u met anderen in gesprek en denkt u samen na over een centrale vraag. 

Tafelgasten

De tafelgasten van het webinar zijn:

  • Marc Hameleers (Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit - Realisatie Transitie Landelijk Gebied
  • Co Verdaas (Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling)
  • Katja van den Berge (Kadaster)
  • Barto Piersma (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO))

Onze kennis en expertise

De ruimtelijke transitieopgaven in de regio zijn groot en ingewikkeld. We hebben te maken met  natuur, landbouw, stikstof, energie, water, klimaatadaptatie, woningbouw en duurzame mobiliteit. Daarom is er specifieke kennis en expertise nodig. Bijvoorbeeld over:

  • hoe gebiedsprocessen werken;
  • transitieopgaven en hoe u die combineert;
  • het waardevol betrekken van de omgeving;
  • hoe u kennis en data gebruikt om ruimtelijke puzzels op te lossen.

Het samenwerkingsverband van rijksuitvoeringsorganisaties heeft de kennis en expertise in huis om uw gebiedsproces verder te helpen. 

Krachten gebundeld

In dit samenwerkingsverband bundelen RVO, Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, het Kadaster en Staatsbosbeheer hun krachten. Zij werken gebiedsgericht samen aan transitieopgaven zoals het NPLG. RVO werkt hieraan vanuit expertisecentrum GebiedsGewijs en coördineert het samenwerkingsverband.

Aanmelden

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.