Grote opgaven pakken we samen op!

Grote opgaven pakken we samen op! Een mooi voorbeeld waar RVO aan meewerkt is het programma Energie op Rijksgronden

Ik werk inmiddels een half jaar vanuit huis, maar voel me virtueel niet minder verbonden met de roerige wereld.  Ik zie dat er overal hard gewerkt wordt aan het overeind houden van de economie. Gelukkig merk ik dat Investeren in een duurzame economie en samenleving hoog op de agenda blijft staan.

Een mooi voorbeeld waar RVO aan meewerkt is het programma Energie op Rijksgronden. Hierbij wordt bekeken hoe rijksgrond zo optimaal mogelijk kan worden ingezet voor het opwekken van hernieuwbare energie. RVO adviseert hierin over duurzame energietechnieken, tendering en innovatie, en werkt mee aan de procesbegeleiding bij integrale gebiedsontwikkeling en (financiële) participatie van de omgeving.

 

Daarnaast is RVO ook kennispartner voor de Regionale Energiestrategieën die vanaf 1 oktober een kader bieden voor een belangrijk deel van die duurzame ontwikkeling.

 

Bij de diverse opgaven waar gemeenten, provincies en waterschappen voor staan, kan er gebruik gemaakt worden van de kennis en regelingen die RVO biedt. Neem contact op met een van onze regioliaisons als je benieuwd bent wat we voor je kunnen betekenen. Of bekijk de voorbeeldprojecten, waarbij zowel een gemeente of provincie als RVO een actieve rol hebben gehad. Deze vind je op www.rvo.nl/overheden in het blok ‘in de praktijk’. Grote opgaven pakken we samen op!

 

Ik wens alle lezers sterkte in deze roerige tijden, veel wijsheid bij het maken van de goede keuze voor de toekomst en veel warmte richting de kwetsbare medemens. 

 

Barto Piersma

Directeur Nationale Programma’s

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.