ruimte en milieu / Partnerbijdrage

17% meer duurzaam opgewekte elektriciteit in Den Haag

17% meer duurzaam opgewekte elektriciteit in Den Haag. Zonnepark 'Energie van Hollandsche bodem' draagt bij aan de verduurzaming van de stad

02 juni 2016

Energie van Hollandsche bodem gaat een zonnepark realiseren op het zuidelijke gedeelte van ‘Het Oor’, een terrein aan de Loolaan in Den Haag. De organisatie won met haar plan de aanbesteding van de gemeente den Haag voor de duurzame invulling van dit terrein. Over Morgen heeft het proces van grondaankoop en aanbesteding begeleid.

De gemeente kocht het terrein aan de Loolaan, tussen de spoorbedden, van de Nederlandse Spoorwegen om er een grootschalig zonnepark te (laten) realiseren. De ontwikkeling van het zonnepark aan de Loolaan draagt bij aan de verduurzaming van de stad. Energie van Hollandsche bodem geeft omwonenden namelijk de mogelijkheid om mee te investeren in het zonnepark (op basis van de postcoderoosregeling) en zo zelf hun eigen, groene energie op te wekken waardoor hun energierekening wordt verlaagd. Het zonnepark kan met 13.680 zonnepanelen 400 tot 600 huishoudens van echte groen stroom voorzien (c.a. 1,7MWh).

In de ruimte om en onder de zonnepanelen komt nieuwe, natuurvriendelijke beplanting voor insecten, bijen en vlinders. Daarnaast wil Energie van Hollandsche bodem het perceel laten begrazen door schapen. Het is de bedoeling dat het zonnepark in de zomer van 2017 in werking is.

Wil je meer weten over de ontwikkeling van zonnevelden en onze aanpak? Neem dan contact op met Jan Jaap Wesselink.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.