ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Gunningsleidraad grondposities gemeente West Betuwe

Marktpartij gezocht voor woningbouw Herwijnen Oost.

27 juni 2022
Gemeente West-Betuwe

De verkoopprocedure voor de ontwikkeling van twee afzonderlijke grondposities met woningbouw in Herwijnen Oost is gestart. Vanuit Over Morgen is een gunningsleidraad opgesteld. Adviseurs Maurits Materman en Gijs Bieze begeleiden samen met de gemeente West Betuwe de verkoopprocedure.

De nieuwbouwlocatie Herwijnen Oost, waar de twee grondposities onderdeel van uitmaken, is een woonzorg-gebied dat zich kenmerkt door een symmetrische en hiërarchische opzet met een centraal gelegen groene as.

Het plangebied van de 26 woningen is globaal gelegen ten oosten van de Vervoornlaan. De locatie is goed bereikbaar met de fiets of auto. Even ten noorden van het plangebied ligt de Graaf Reinaldlaan (N830). Aan de zuidzijde ontsluit de nieuwbouwwijk op de Achterweg. Aan de oostzijde van het plangebied bevinden zich watergangen en fruitboomgaarden, typerend voor de gemeente West Betuwe.

Verkoopprocedure

Beide percelen verkoopt de gemeente via twee afzonderlijke openbare verkoopprocedures. De verkoopprocedure bestaat uit twee fases: een voorselectiefase en een selectie- en gunningsfase.

Op 10 juni 2022 zijn de voorselecties voor beide percelen gestart. Marktpartijen kunnen zich tot en met 1 juli 2022 (uiterlijk 12.00 uur) aanmelden als geïnteresseerde partij om de nieuwbouw te ontwikkelen.

Uiterlijk 8 juli maakt de gemeente de uitkomst van de voorselectie bekend aan de inschrijvers. Dit is ook het startpunt van de selectie- en gunningsfase, waarbij de gunningsleidraad aan maximaal vijf geselecteerde partijen wordt verstrekt.

Projectmanagement vanuit Over Morgen

Vanuit Over Morgen zijn adviseurs Maurits Materman en Gijs Bieze verantwoordelijk voor de marktselecties in Herwijnen Oost. Zij werken de plannen uit, stellen een gunningsleidraad op, verzorgen de communicatie richting marktpartijen en begeleiden samen met de gemeente de algehele verkoopprocedure tot aan definitieve gunning en de ondertekening van de koopovereenkomst.

Herwijnen

Voor vragen over (het organiseren van) marktselecties kun je Maurits Materman benaderen op telefoonnummer 06 46 13 42 92.

Wil je meer weten over deze verkoopprocedure of wil je je aanmelden voor de voorselectie?

Kijk dan op https://www.westbetuwe.nl/vastgoed-en-grond

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.