ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Herbestemming rijksmonument

Herbestemming rijksmonument Broederenklooster Zutphen

30 april 2015

AfbeeldingBestemming voor Broederenklooster Zutphen

De gemeente Zutphen zoekt een nieuwe bestemming voor het Broederenklooster. Een bestemming die nieuwe betekenis geeft aan dit monumentale gebouw in de binnenstad en maatschappelijke meerwaarde geeft aan de stad. Over Morgen begeleidt de gemeente in het proces om te komen tot een passende herbestemming. In een eerste stap worden in een open marktconsultatie en dialoog met de stad initiatieven en plannen verzameld.

Het Broederenklooster is een rijksmonument, gelegen aan de noordelijke entree van het centrum van Zutphen. In het pand zit momenteel het Stedelijk Museum Zutphen, dat eind 2016 naar een andere locatie verhuist. Het Broederenklooster komt daardoor vrij voor een nieuwe bestemming en kan een nieuwe functie krijgen. De gemeente Zutphen wil als eigenaar van het gebouw de exploitatie van het Broederenklooster overdragen aan één of meerdere partijen. De authentieke karakteristieken van dit van oorsprong religieuze gebouw dienen te worden gerespecteerd.

In een open consultatie worden initiatieven en plannen verzameld door een adviesgroep die is samengesteld uit de Zutphense samenleving.  De adviesgroep geeft haar advies over een mogelijke herbestemming aan het college van burgemeester en wethouders. Mede op basis van dit advies bepaalt de gemeente het vervolgproces.

Kijk hier voor meer informatie over de herbestemming van het Broederenklooster.

Meer weten? Neem contact op met Ruben Visser of Tjakko Dijk via 0318 624299 of ruben.visser@overmorgen.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.