ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Onderzoek mogelijkheden restwarmte papierindustrie in Eerbeek

Onderzoek mogelijkheden restwarmte papierindustrie in Eerbeek. Op basis van de Warmte Transitie Altas worden de kansen voor Eerbeek en omgeving geschetst, zowel op korte als op lange termijn.

26 juni 2017

Het college van burgemeesters en wethouders van gemeente Brummen/Eerbeek heeft dinsdag 13 juni besloten om een haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren naar het benutten van restwarmte uit de papierindustrie.

In gemeente Brummen/Eerbeek zijn drie papierfabrieken gehuisvest. Samen met de directies van deze fabrieken heeft de gemeente afgesproken om de mogelijkheden van distributie, opslag en het duurzaam opwekken van warmte nader te verkennen. Men heeft dit toepasselijk Trias Thermica genoemd.

Over Morgen gaat deze opdracht uitvoeren onder leiding van collega Martijn van Lier. Met behulp van onze Warmte Transitie Altas gaan wij het individuele of gezamenlijke benutten van restwarmte voor diverse belanghebbenden onderzoeken. Op basis van onze atlas schetsen we de kansen voor Eerbeek en omgeving. Hierbij gaat het om zowel korte als lange termijn kansen.

Meer weten over dit haalbaarheidsonderzoek? Neem dan contact op met collega Martijn.

Martijn van Lier
06 10 19 93 19 | mail

Het volledige persbericht is terug te vinden via deze link.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.