ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Expertisenetwerk financieringsconstructies binnenstedelijke ontwikkeling

Expertisenetwerk financieringsconstructies binnenstedelijke ontwikkeling.

08 februari 2016

Voor de periode 2016-2019 hebben de provincie Utrecht en Over Morgen een raamovereenkomst gesloten voor deelname aan het Expertisenetwerk financieringsconstructies binnenstedelijke ontwikkeling.

Dit netwerk heeft als doel om een aangeboden casus van advies te voorzien en een flinke stap voorwaarts te helpen dan wel een vastgelopen traject weer vlot te trekken. En op deze wijze binnenstedelijk bouwen te stimuleren, innovatieve ontwikkelconcepten en financieringsconstructies toe te passen en kennis te delen.

De casussen kenmerken zich door een meervoudige complexiteit; ontwikkelen van onderaf, organisch ontwikkelen, financiering, organisatievorm, risicoverdeling etc. Per casus wordt een FINC-team (Financieel Innovatieve Constructies) samengesteld. Dit FINC-team bestaat uit projectleiders en financieel en juridische experts. Ook fiscalisten of andere specifieke kennis kunnen deel uitmaken van het team. Vanuit Over Morgen neemt Maurits Materman deel aan dit team.

Deze samenwerking zit Over Morgen als gegoten. De gebruikelijke aanpak leidt niet meer automatisch tot hetzelfde resultaat. In de nieuwe realiteit moeten we antwoorden geven op vragen die we onszelf nog niet eerder hebben gesteld. Wat betekent vraaggestuurd ontwikkelen? Wat doen met onze kleinere budgetten nog wel en wat niet meer? Hoe betrekken we de omgeving actief bij een project? Hoe verschuiven we van sturen op geldelijke resultaat naar sturen op waarde? Op welke wijze integreren we de energietransitie in de gebiedsvernieuwing?

Nieuwsgierig geworden over onze oplossingen in de gebiedsvernieuwing neem dan contact op met Maurits Materman: 06 46 13 42 92 | mail

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.