of 64120 LinkedIn

Waar blijft de kantorenlobby?

Na de vakantie moest ik er weer even inkomen. In het buitenland had ik weer eens gezien hoe belangrijk wegen zijn voor het functioneren van de economie. En ook hoe belangrijk het is dat grenzen en bureaucratie de handel niet frustreren.

Een collega had tijdens haar vakantie gezien hoe een ontspannen houding ten opzichte van leegstand mooie ruïnes had opgeleverd. En zo kwam iedereen weer terug van vakantie met een frisse blik op het leven hier in Nederland. Wat hebben we het toch goed.


Echt veel tijd om na te genieten van de vakantie was er niet. Half augustus was iedereen weer druk aan het bekende werk. Business as usual. Of niet? Nee dus. Want terwijl wij op vakantie waren, was de politieke druk om het vluchtelingenprobleem beter op te lossen goed op gang gekomen. En dat werd tijd. Want wegen, handel en bureaucratie zijn niet iets om je druk over te maken als je je land vanwege oorlog moet ontvluchten en huis en haard als ruïne moet achterlaten. Enorm veel particulieren boden een plek aan in hun huis. Minister Blok kwam met een reactie en ook de COA begon in te zien dat er meer moest gebeuren dan de traditionele oplossingen.

 

Binnen diverse gemeenteraden werden vragen gesteld over de mogelijkheid leegstaand gemeentelijk vastgoed snel en eventueel tijdelijk te transformeren naar huisvesting voor vluchtelingen, vergunninghouders en jongeren. Eindelijk beweging en een flink pak werk voor de verbouwsector. Duiken en de andere kant op kijken wordt steeds moeilijker, want het huisvestingsprobleem wordt steeds groter en iedereen kan zien waar die lege panden staan; vaak midden in de woonomgeving. Ik heb de eerste gemeenten al voorbij zien komen die haar leegstaande scholen en buurthuizen ter beschikking stelt voor woonoplossingen. Wat een fijn land zijn we toch.

 

Maar er is één gast die ik mis in deze, en dat is de kantorenlobby. Is die soms nog met vakantie of bezig met de business as usual? Met al die leegstaande kantoren kunnen we flink wat extra meters maken.

 

Lees hier de eerdere columns van Ingrid de MoelSYMPOSIUM LEEGSTAND

Symposium: (Geen) zorgen om leegstand

Donderdag 24 september 2015, De Landgoederij in Bunnik

Lees meer


 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.