of 64231 LinkedIn

Opinie

 • Laten we allemaal een bos beginnen

  Zomer 2020, de vakantievoorpret is op zijn hoogtepunt. Maar kunnen we in augustus nog op vakantie, of beleven we de buitenwereld uitsluitend op tv? Ik duik alvast in de online mediatheek van de ZDF en ARD met hun prachtige natuurdocumentaires. 

 • Hoe diep (of niet) is de buidel van woningcorporaties?

  Onlangs verscheen het rapport ‘Opgaven en middelen corporatiesector’ na een motie in de Tweede Kamer. Ministeries en AEDES bekeken de financiën van (woning)corporaties voor hun maatschappelijke opgave. De conclusie, niet onverwacht: Corporaties hebben onvoldoende middelen voor de maatschappelijke opgaven tot 2036. Waarom is dit niet onverwacht? En wat is de rol van gemeenten?

 • Gezondheid in de leefomgeving - het wordt nog serieus ook

  Besluiten op basis van de Omgevingswet moeten erop gericht zijn om o.a. een ‘gezonde fysieke leefomgeving’ te bereiken. Bij het vaststellen van een omgevingsvisie geldt het voorzorgsbeginsel. Daardoor kan de overheid maatregelen nemen als er gegronde redenen zijn om te vrezen dat activiteiten negatieve gevolgen kunnen hebben.

 • De EsDeeGees

  Wie kent ze niet, de Sustainable Development Goals? Nou, zo ongeveer 95 procent van mijn netwerk niet. Terwijl het dé mondiale kapstok kan zijn om verduurzaming vorm te geven. Maar slechts een bescheiden groep gemeenten en enkele corporates erkennen het potentieel.

   

 • Overdreven

  Langzaam komt Nederland uit de lockdown. Voorzichtig worden maatregelen verruimd. Diezelfde voorzichtigheid is niet bij iedereen terug te vinden. Winkelstraten vullen zich gestaag, parken lopen vol. Steeds meer mensen lijken klaar te zijn met de beperkingen. Zo ook de vrouw die net is binnengelopen bij de opticien waar ik sta te wachten.

 • Afvalverbetering in coronatijd

  In deze tijd waarin het coronavirus rondwaart, staat ook bijna alles in het teken van corona.  In elke branche is er de invloed van te vinden. Daarbij wordt geopperd om de crisis te benutten om zaken opnieuw en vooral beter op te zetten: never waste a good crisis. Ook voor de afvalsector.

 • De economie van de toekomst

  Het moet me van het hart: ik stoor me aan economen. Economie is vooral goed voor analyses achteraf. Maar voor de rest is economie vooral emotie. Het lijkt nu veel op oktober 2008. Wij hadden toen ons huis in de verkoop en al een ander, oud huis gekocht.

 • De nieuwe dimensie van burgerparticipatie

  In rap tempo hebben we ons digitale tools eigen gemaakt en voelen we ons er inmiddels zo comfortabel mee dat we ze steeds breder en innovatiever inzetten. Beeldbellen met opa en oma is de normaalste zaak, net als de Teams- en Zoomborrels om het weekend met collega’s in te luiden.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu