of 63998 LinkedIn

Zorgen SP over slechte voorbereiding op Woningwet

SP stelt schriftelijke vragen in reactie op onderzoek van Binnenlands Bestuur en adviesbureau Companen, waaruit blijkt dat gemeenten slecht zijn voorbereid op de nieuwe wet.

De gebrekkige voorbereiding door gemeenten op de nieuwe Woningwet, baart de Socialistische Partij zorgen. De SP noemt het ‘verontrustend’ dat ambtelijke organisaties onvoldoende zijn toegerust voor hun sturingstaak, zoals vorige week bleek uit onderzoek van Binnenlands Bestuur en adviesbureau Companen.

Ontbreken ambtelijke kennis

SP-fractielid Sadet Karabulut stelt daarover vandaag schriftelijke vragen aan minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst. Uit het onderzoek komt naar voren dat 90 procent van de gemeenten zegt niet volledig voorbereid te zijn op de nieuwe Woningwet en de taken en verantwoordelijkheden die daaruit voorvloeien. De SP wil weten hoe de minister ervoor gaat zorgen dat de nieuwe Woningwet die op 1 juli ingaat, wel goed wordt uitgevoerd. En wat de verantwoordelijkheid van de minister is voor het ontbreken van ambtelijke kennis over de corporatiefinanciën.


Weinig contact met huurders

Karabulut vraagt ook aandacht voor de constatering dat maar weinig gemeenten over de nieuwe wet contact hebben gehad met huurdersorganisaties en woningcorporaties. Om de afspraken voor betere betrokkenheid van huurders bij het woonbeleid te kunnen vormgeven, moeten huurdersorganisaties worden versterkt. De SP wil weten wat de minister daaraan gaat doen.

 

Overzicht aantal prestatieafspraken

De partij vraagt Blok om voor de begrotingsbehandeling 2016 een stand van zaken te geven over de uitwerking van de nieuwe Woningwet door gemeenten, huurdersorganisaties en corporaties, met daarin onder andere een overzicht van het aantal woonvisies en prestatieafspraken en of huurders daarbij gelijkwaardig zijn betrokken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.