of 59212 LinkedIn

Zoetermeer en Sterigenics gaan vrijuit

Volgens de rechters is niet onomstotelijk bewezen 'dat sprake is geweest van een direct en onmiddellijk levensgevaarlijk risico voor mensen in de omgeving van het bedrijf.' Vervolging van Zoetermeer is daarom niet mogelijk. Het bedrijf handelde met toestemming van de gemeente.
Reageer

Het bedrijf Sterigenics uit Zoetermeer en deze gemeente worden niet vervolgd voor het jarenlang overschrijden van de toegestane uitstoot van de giftige ethyleenoxide. Het bedrijf en twee leidinggevenden zijn vrijgesproken door de rechtbank in Den Haag. Zoetermeer liet de overschrijdingen jaren ongemoeid.

Risico
Volgens de rechters is niet onomstotelijk bewezen 'dat sprake is geweest van een direct en onmiddellijk levensgevaarlijk risico voor mensen in de omgeving van het bedrijf.' Vervolging van Zoetermeer is daarom niet mogelijk. Het bedrijf handelde met toestemming van de gemeente. 'Daarom mocht het bedrijf erop vertrouwen dat de gemeente instemde met het overtreden van de voorschriften van de vergunning.' Het Openbaar Ministerie had een boete van 1,2 miljoen euro voor het bedrijf geëist en werkstraffen voor de leidinggevenden. Tegen de gemeente werd een boete van 80.000 euro geëist. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners