of 59318 LinkedIn

Zelfrijdend openbaar vervoer komt dichterbij

Een zelfrijdende bus van Daimler heeft een testrit uitgevoerd op de openbare weg tussen Schiphol en Haarlem.
7 reacties

Een test met een zelfrijdende bus die gedeeltelijk op de openbare weg reed, is geslaagd. Het ging maandag om een proefrit over een busbaan tussen Schiphol en Haarlem, dus buiten een afgesloten testcircuit.

Overheid is positief
De zelfrijdende bus is van het Duitse autoconcern Daimler AG. Het voertuig communiceert met bijvoorbeeld verkeerslichten en verzamelt zelf ook gegevens. De beschikbaarheid van een busbaan, en daarnaast een zeer positieve houding van betrokken overheden en marktpartijen waren doorslaggevend in de keuze van Daimler AG voor Nederland, aldus het ministerie van Infrastructuur. Op een aantal stukken van het traject, zoals kruispunten, komt de bus op de openbare weg. Tijdens de testritten kan een chauffeur in de bus ingrijpen. De proeven gaan nog jaren door. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door joschke op
Weer een beroepsgroep die werkloos wordt? Of worden ze omgeschoold tot kaartjescontroleurs en ingezet voor de sociale controle?
Door anoniem (Beleidsadviseur) op
Om te leven moet je eten.
Eten is niet gratis.
Betaalmiddel krijg je niet zomaar.
Betaalmiddel krijg je door:......(nu nog) werken.
Daarom: 'wie niet werkt, zal ook niet eten'.

Succes met de robotisering en het handhaven van de orde in een werkloze maatschappij.


Door Opmerker op
Los van onderstaande kritieken (we zijn niet geboren om te werken, medemensen), heb ik een geheel andere vraag.
Hoe zit dat dan met de kaartjes straks? ook een e-ticket als bij de trein, die dan voor de gesloten busdeur wordt gescand of zo?
Door anoniem (Beleidsadviseur) op
Kunstmatige intelligentie. Ook zoiets volop in ontwikkeling, net als robotisering. Kunnen we zo langzamerhand ook gaan inzetten ter vervanging van politici. Het kan al snel beter / verstandiger.
Door Jhr., van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Natuurlijk zijn politici positief... Die denken alleen in euro's, nooit in mensen. Dat zou kunnen betekenen dat er weer tienduizenden mensen hun baan kwijt raken... Overigens is het zover nog lang niet, ook niet met de zelfrijdende auto.. Rijden zonder chauffeur op een afgesloten baan is rijden als op een grote modelbaan...
Ik mis wederom een redacteur met hersens..

Waarschijnlijk komt een Europa zonder politici eerder dichterbij... Je hebt ze niet nodig om te besturen...

Door Niels op
De meest ontwrichtende uitspraak van het huidige tijdperk: "Omdat het kan!"
Door anoniem (Beleidsadviseur) op
Het wordt tijd dat ook de mensheid zelf gerobotiseerd wordt. Dan kunnen we onszelf daarna in z'n totaliteit afschaffen. We hebben straks toch niets meer te doen.

Werk is niet alleen een middel om te leven, maar het geeft ook waardigheid en reden tot bestaan. Als dat wegvalt (voor grote groepen), dan gaan die dan doen? Juist, rotzooi trappen en zich minderwaardig voelen. Vervolgens wordt dat weer geuit in leuke verkiezingsuitslagen met alle gevolgen van dien.

Dus....afschaffen die mensheid.