of 59082 LinkedIn

Zelf luchtkwaliteit meten met een app

In honderd Europese steden is de luchtkwaliteit zelf te meten met een app. In Nederland zijn dat Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
1 reactie

Bijna 100 Europese steden hebben gezamenlijk een app ontwikkeld waarmee je kunt zien hoe de luchtkwaliteit in een bepaalde stad of randstedelijk gebied is. Ook is het mogelijk de luchtkwaliteit van de verschillende stedelijke gebieden met elkaar te vergelijken.

Stedennetwerk

Dat meldde de Milieudienst Rijnmond dinsdag. Het gaat om Citeair, een netwerk van 92 steden met onder meer Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De milieudienst stelt de informatie van haar luchtmeetnet beschikbaar.

Geen expert

Deze index helpt bewoners om snel en gemakkelijk de luchtkwaliteitssituatie te begrijpen, zonder dat er een expert aan te pas hoeft te komen’’, aldus de milieudienst.


Index
Via de app en een mobiele website kunnen belangstellenden van uur tot uur de luchtkwaliteit volgen. Ook kan de gebruiker zien hoe de luchtkwaliteit de vorige dag was. ,,De luchtkwaliteit wordt gepresenteerd als een index. De index vertaalt de concentraties verontreinigende stoffen in kwalitatieve waarden: van erg laag tot erg hoog'', zegt de milieudienst.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk Daalder Duurzame Brabanders op
Sorry BB, dit is niet "meten"

Hooguit tonen wat uit een of ander systeem komt, dat heeft dan waarschijnlijk een waarde uitgerekend, zoals Schiphol liegt over de lawaai overlast.


Bijvoorbeeld als er nu heel veel houtkachels in een woonbuurt staan te stinken, wordt dat dan ook zichtbaar in de "meet" resultaten voor die buurt?

Ik denk het niet