Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Zandvoort ondanks kritiek trots op Formule 1 race

De gemeente Zandvoort is ongelofelijk blij en trots dat het dorp als gastheer mag optreden voor de Formule 1. ‘Net als zovelen hebben we met veel spanning uitgekeken naar de persconferentie van het kabinet. Wij zijn blij dat er eindelijk meer duidelijkheid is: de Formule 1 keert na 36 jaar definitief terug naar Zandvoort.’

14 augustus 2021
Zandvoort-Formule-1.jpg
Shutterstock

De gemeente Zandvoort is ongelofelijk blij en trots dat het dorp als gastheer mag optreden voor de Formule 1. ‘Net als zovelen hebben we met veel spanning uitgekeken naar de persconferentie van het kabinet. Wij zijn blij dat er eindelijk meer duidelijkheid is: de Formule 1 keert na 36 jaar definitief terug naar Zandvoort.’

Ogen van de wereld

Dat schrijven burgemeester David Moolenburgh en 'Formule 1-wethouder' Raymond van Haeften in een brief aan de inwoners en ondernemers. ‘De ogen van de wereld zullen daarbij op ons gericht zijn. Honderden miljoenen mensen zullen de beelden van ons dorp, de kustlijn en het circuit zien als over drie weken Max Verstappen en Lewis Hamilton strijden om het kampioenschap.’

 

Capaciteit

Moolenburgh en Van Haeften zeggen het wel jammer te vinden dat maar twee derde van de bezoekers aanwezig kan zijn. ‘De komende dagen zal worden uitgewerkt wat deze beperking in capaciteit betekent. En helaas zullen er dus mensen teleurgesteld gaan worden.’

 

Stikstofvergunning

Actiegroepen doen er alles aan om te voorkomen dat het Formule 1-racen doorgaat. Donderdag verloor Stichting Duinbehoud een rechtszaak over de bescherming van de rugstreeppad en de zandhagedis bij het circuit. Milieuclub Mobilisation for the Environment heeft vervolgens vrijdag bij de rechtbank Noord-Holland een voorlopige voorziening ingediend vanwege de afgegeven stikstofvergunning van circuit Zandvoort. De club van milieuactivist Johan Vollenbroek wil dat de vergunning die door provincie is afgegeven vóór het Formule 1-evenement, begin september, wordt geschorst.

 

Moeilijk te begrijpen

Festivaldirecteur Peter Sanders van Paaspop, dat door de verlengde coronamaatregelen is afgelast, zei het maar moeilijk te begrijpen dat de Formule 1 in Zandvoort wel mag plaatsvinden met publiek. ‘Wij ontvangen tijdens Paaspop 35.000 bezoekers per dag. Bij de Formule 1 zeggen ze nu dat maar een deel van de volledige capaciteit van bezoekers mag komen, maar het zou me niks verbazen dat straks iedereen weer welkom is.’ (ANP)

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Petra
@Wietske, ook even off topic:



Laat ik nu in alle andere gevallen in de overtuiging zijn dat ons land in handen is van de linkse maffia?

Ab / beleidsmedewerker
Ik hoop dat er ooit een politicus opstaat die zegt: dit is niet de manier waarop we ons in onze vrije tijd moeten vermaken. Vermaken doe je met zo weinig mogelijk stikstof- en CO2 uitstoot. Verandering van consumentengedrag moet het belangrijkste doel voor de westerse wereld worden. Auto racen is iets wat symbolisch is voor wat we juist niet moeten doen.
Bert
Zo is het. Dat je als gemeente duurzaam bezig en trots bent mag je best van de daken schreeuwen.
Rood hesje / Jan Zijkgraaf
@Bertus: Met die redenering wordt het wel heel erg treurig en bijzonder saai in Nederland
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Helemaal eens met Bertus. Het zou een goed signaal zijn bij het bestrijden van te veel stikstof co2 als dit evenement verboden zou worden en misschien kunnen daarna de goedkope vliegvakanties aan banden worden gelegd.
Karel / grote verbazer
Met z'n allen in de bakfiets van Zipje op vakantie !
Big Spender / netto betaler
Let wel, ik hou van autorijden dus daar zit het probleem voor mij niet. Maar wel onvoorstelbaar dat dit festijn door mag gaan terwijl de rest van dit land op de fiets moet en boeren weer met ossen moeten gaan ploegen vanwege de stikstof problemen. Maar de verschrikkelijk vaute locatie kennende was het milieu daar nooit een probleem. Het oude sprookje zoals ik het leerde was: de prins kuste de kikker op haar voorhoofd die daardoor meteen in een beeldschone prinses.

Dat is nu anders.

De rugstreeppad kuste de zandhagedis op het voorhoofd, die daardoor meteen veranderde in een heuse prins huisjesmelker-die-de-weg-weet-in-dit-gave-land.
Han / 89 jaar
De gemeente Zandvoort bepaalt datgene wat voor heel Kennemerland van belang is. Rol van de buurgemeenten, de provincie?
Wietske
Dit land is in handen van de rechtse Maffia.
Advertentie