of 64231 LinkedIn

Woonwijk voor ouderen in Zutphen

Ouderen in Zutphen hebben samen een woningcorporatie opgericht, die voor 43 miljoen euro een seniorenwijk gaat bouwen.
1 reactie

Drie voormalige woongroepen uit de omgeving van Zutphen hebben samen een coöperatie opgericht, die de verantwoordelijkheid neemt voor de bouw van een nieuwe woonwijk voor senioren aan de rand van het stadscentrum.

In 2016 klaar
Rond het Ubuntuplein worden 165 koop- en huurwoningen en 45 zorgwoningen gebouwd, die voornamelijk bestemd zijn voor 55-plussers. De seniorenwijk moet in 2016 klaar zijn. 
De leden van de drie woongroepen vullen een groot deel van de beschikbare woonruimte, die helemaal volgens hun wensen is ontworpen.

Actief leven
In de wijk vestigt zich ook een gezondheidscentrum, een zalencentrum en een uitvaartonderneming. Er komen winkels en horeca. Omdat veel bewoners nog een actief leven leiden, zijn er ook kantoren en ateliers voorzien.

,,De leden hebben het gezamenlijke ideaal om een gemeenschap te ontwikkelen waarin iedereen zijn persoonlijke levensloop zinvol en in vrijheid kan vormgeven en voltooien'', is de doelstelling van de coöperatie Ubuntuplein. Om elkaar te ontmoeten worden er per 25 woningen gemeenschappelijke huiskamers gerealiseerd. Ook zijn er gemeenschappelijke logeerkamers.

43 miljoen euro
De coöperatie moet met de leden opdraaien voor een kwart van de 43 miljoen euro die de bouw van de seniorenwijk kost. De gemeente Zutphen, de provincie Gelderland en woningcorporatie Mooiland werken mee.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Thijs de Wit op
Moet denken aan het dorp in Arnhem. Was ook een mooi idee maar in zijn uitwerking werkt het isolerend, zeker als ouder wordend mens moet je jeugd in alle leeftijden kunnen ontmoeten.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers