of 59854 LinkedIn

Woonwagenbewoners Waalre willen vergoeding voor loodsen

De woonwagenbewoners in Waalre willen dat ze schadeloos worden gesteld wanneer de loodsen door de gemeente worden gesloopt.
1 reactie

De bewoners van het woonwagenkamp in Waalre gaan kosten en verlies bij de gemeente claimen als ze worden gedwongen om hun grote loodsen te slopen. Hun advocaat Peter van de Laar heeft dat dinsdag aangekondigd. Eerder becijferde hij de waarde van de 16 grote loodsen op het kamp op 2 miljoen euro.

Omslag bestemmingsplan

Waalre wilde de enorme loodsen op het kamp in 2006 nog legaliseren. Door een omslag bij de gemeente is het bestemmingsplan dit jaar veranderd. De schuren moeten nu verdwijnen en de gemeente wil dat de bewoners op korte termijn met sloop beginnen.
 
Onder ede verhoren 

De woonwagenbewoners zeggen dat burgemeester Henri de Wijkerslooth en ambtenaren in het verleden hebben beloofd dat de schuren op het kamp mogen blijven staan. De afspraken zijn echter nooit opgeschreven. Om toch te bewijzen dat er beloften zijn gedaan, vroeg hun advocaat de rechter in Den Bosch dinsdag om de burgemeester en de ambtenaren onder ede te horen.


Verzet tegen getuigenverhoor

Waalre verzet zich tegen het getuigenverhoor. Advocaat Tycho Lam van de gemeente meent dat de woonwagenbewoners zich tot de verkeerde rechter wenden. De rechter in Den Bosch beslist op 19 november of de burgemeester en de ambtenaren moeten getuigen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Reschot op
Ik dacht altijd dat het slopen van illegale bouwwerken voor rekening van de eigenaren/bouwers kwam. Omgekeerde wereld?