Toegansgwegen ondergelopen

De militairen die volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zouden komen helpen bij het stutten van het waterbekken, zijn daar niet aangekomen. Een reden daarvoor is niet bekend. De militairen blijken wel naar Gulpen te zijn gegaan, omdat de toegangswegen tot dit heuvellanddorpje ondergelopen zijn. De 4-tonners van het leger moeten aan- en afvoer uit het dorp mogelijk blijven maken, aldus dezelfde zegsman op rampenzender L1.

 

Kritiek

De situatie in Valkenburg en Gulpen is volgens de woordvoerder kritiek. Volgens L1 zijn de bruggen over de Geul in Valkenburg afgesloten, maar de woordvoerder kon dit niet bevestigen. In Heerlen is een onbekend aantal woningen onder water gelopen.

 

Veldbedden

Het Rode Kruis levert honderd veldbedden aan de gemeente Gulpen-Wittem, voor het geval mensen wegens wateroverlast de nacht niet thuis kunnen doorbrengen. Het Rode Kruis is woensdagavond ook aanwezig met teams van vrijwilligers in de gemeenten Simpelveld en Gulpen-Wittem. De vrijwilligers staan klaar om mensen op te vangen die last hebben of krijgen van de overstromingen.

 

Woeste stromen

Het regent sinds woensdagavond weer fors in Limburg. De regen houdt nog wel even aan. Volgens L1 is er al 150 millimeter per vierkante meter regen gevallen. Op veel plaatsen zijn beekjes veranderd in woeste stromen, met name de Gulp en de Geul leveren overstromingsgevaar op. (ANP)