of 59212 LinkedIn

Wethouder Amsterdam: hoogbouw kan niet overal

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (ruimtelijke ordening) erkent dat meer hoogbouw een van de oplossingen kan zijn om te voldoen aan de benodigde woningen in de stad. ‘Hoogbouw kan een bijdrage leveren om de grote hoeveelheid woningen te bouwen die in Amsterdam nodig zijn’, aldus Van der Burg.
2 reacties

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (ruimtelijke ordening) erkent dat meer hoogbouw een van de oplossingen kan zijn om te voldoen aan de benodigde woningen in de stad. Volgens hem wordt daar op sommige plekken al voor gekozen, maar kan het niet overal. Hij reageert hiermee op een pleidooi hiervoor van Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, in een interview met De Telegraaf.

Planningsprobleem
Verhagen wil de rem op hoogbouw in Amsterdam loslaten. ’Moet je die rem handhaven? Dat is de vraag als je betaalbare woningen in het middensegment wilt.’ Verhagen zegt verder dat de krapte op de woningmarkt vooral een planningsprobleem is. ‘Het aantal vergunningen dat afgegeven wordt, is 65.000. Tenminste dat is de verwachting. De vraag dit jaar is 80.000. De plancapaciteit moet absoluut worden uitgebreid. Dat roep ik al jaren.’

Beschermd stadsgezicht
‘Hoogbouw kan een bijdrage leveren om de grote hoeveelheid woningen te bouwen die in Amsterdam nodig zijn’, aldus Van der Burg. ‘Elk jaar komen er zo'n elfduizend mensen bij die in Amsterdam willen wonen. Zo kiezen we voor hoogbouw in de Sluisbuurt, maar ook in Haven-Stad gaan we meer de hoogte in. Op andere plekken kan het niet, willen we het niet vanwege het beschermde stadsgezicht van het centrum en/of om een diversiteit aan woonmilieus te houden.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J. de Niet (fin. adviseur) op
Wat sportief van deze wethouder om te reageren op weer een lobby-poging van Bouwend Nederland. Ik zou er niet op in gaan. Het is telkens dezelfde grammofoonplaat die je hoort van deze projectontwikkelaars-aannemersclub met hun gedram richting overheid. Het totaal loslaten van het hoogbouwverbod in Amsterdam is zoiets stompzinnigs en puur bedoeld voor de eigen portemonnee. Amsterdam doet het goed met hoogbouw rond de A 10 en daar voorbij. Daarbinnen moet je zeer zorgvuldig opereren om het speciale karakter van Mokum te bewaren.
Door yvonne van den Berg-Lotz (gepensioneerd klinisch forensisch psycholoog) op
Begin eens boven de snelwegen te bouwen, die ruimte is toch al ingenomen en met wijken bovenop de wegen houd je de wegen nog ijsvrij ook. De uitstoot van de auto's omvormen voor de warmte voorziening van de huizen erboven.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners