of 59329 LinkedIn

We Are Here vertrekt uit kraakpanden

De ongedocumenteerden betrokken eind maart de leegstaande woningen. De kraakactie leidde tot veel ophef door enkele incidenten die ermee gepaard gingen.
6 reacties

De ongedocumenteerde vluchtelingen van actiegroep We Are Here zijn druk bezig om hun spullen uit de gekraakte panden te halen. De krakers moesten maandag om 12.00 uur de huizen in de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost verlaten. Ze hebben op dit moment nog geen nieuw onderdak gevonden.

Dichtgespijkerd
De politie heeft de straten van de gekraakte woningen afgezet met lint en houdt een oogje in het zeil. De spullen uit de woningen worden in een busje geladen. Woningcorporatie Ymere, eigenaar van de woningen die binnenkort worden gesloopt, is ook aanwezig. De panden worden later dichtgespijkerd.

Schermutselingen
De groep probeerde een nieuw onderkomen te kraken op de Hoogte Kadijk en de Weesperzijde, maar dit mislukte. Beide panden bleken bewoond. Bij de poging van maandagochtend op de Weesperzijde vonden volgens de politie binnen ‘wat schermutselingen’ plaats. Daarbij liep een persoon een schram op, die daarvan aangifte gaat doen. Ook zijn binnen enkele deuren vernield. De politie onderzoekt wie daarvoor verantwoordelijk is.

Incidenten
De ongedocumenteerden betrokken eind maart de leegstaande woningen. De kraakactie leidde tot veel ophef door enkele incidenten die ermee gepaard gingen. Zo werd tot twee keer toe een zogenoemde 'vergiskraak' gedaan in een bewoonde woning. Bij een daarvan stond een bewoonster onder de douche. Ook zouden medewerkers van Ymere, eigenaar van de panden, en leegstandsbeheerder Camelot zijn bedreigd en ontstond er een conflict tussen leden van Identitair Verzet en een groep antifascisten.

24-uursopvang
Het nieuwe stadsbestuur van Amsterdam wil op korte termijn een 24 uursopvang openen voor uitgeprocedeerde asielzoekers, maar die laat nog even op zich wachten. De ongedocumenteerden van We Are Here hebben aangegeven dat ze hier geen gebruik van willen maken. ‘We willen een definitieve oplossing voor onze situatie’, zei een woordvoerder. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Kom op Rijk (jur.zaken en buitenl. zaken) en Harbers ga eens doen waar jullie voor zijn ingehuurd en zadel gemeenten niet op met jullie problemen. Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten naar hun thuisland!
Door BdB (Adviseur) op
Die definitieve oplossing was er toch al, namelijk vertrekken. Maar nu wil men iets anders, op staatskosten?
Door Ben (jurist) op
Ik maak ernstig bezwaar tegen het gebruik van het woord 'ongedocumenteerden'. Het gaat hier om uitgeprocedeerde asielzoekers waarvan de rechter heeft bepaald dat deze geen recht hebben op een verblijfsvergunning. De rechter heeft gesproken en geen recht om hier te verblijven betekent dat deze mensen zo snel mogelijk uitgezet moeten worden. Ongedocumenteerd is een flauwekulterm die geen juridische status heeft. Dit woord niet gebruiken dus.
Door Cor op
Grappig, in combinatie met het artikel 'Ambtenaar blijft lekker zitten'.
Door Frits op
Ah, met het gebruik van 'ongedocumenteerden' in dit artikel is Newspeak ook op de redactie van BB ingevoerd. Gefeliciteerd met deze vlotte implementatie!
Door Daan op
Dat pand aan de Weesperzijde, waar die zoon van wethouder Eric vd Burg zou wonen, heeft geen woonbestemming. Zie bestemmingsplannen 'Omval' en 'Weesperzijde 150'. Het heeft een horeca- en een gemengde bestemming. Wonen is daar dus niet toegestaan.

Er zou al in 2012 een hotel inkomen. Tegenwoordig is het in vervallen staat. De eigenaar onderhoudt het niet.

Wat die zoon van vd Burg daar moet, is me een raadsel.

Maar het verhaal dat de krakers van We are here tot stay hier bewoners uit hun woning zouden zetten / verdringen is onzin.