of 60195 LinkedIn

Waterschap waarschuwt muitende bewoners

Het waterschap Amstel, Gooi en Vecht eist dat de boze bewoners van de Horstermeerpolder binnen een week een door hun verwijderde stuwdam terugplaatsen. De bewoners gingen hiertoe over, omdat hun huizen zouden verzakken door het hoge grondwaterpeil.
3 reacties
Het waterschap Amstel, Gooi en Vecht eist dat de boze bewoners van de Horstermeerpolder binnen een week een door hun verwijderde stuwdam terugplaatsen. De bewoners gingen hiertoe over, omdat hun huizen zouden verzakken door het hoge grondwaterpeil.

'Republiek Horstermeerpolder'
Het waterschap, de provincie Noord-Holland en Natuurmonumenten willen een groot deel van de polder teruggeven aan de natuur. Daarvoor is een hoog grondwaterpeil noodzakelijk. In februari sloten de duizend inwoners de polder al af van de rest van het land en riepen ze het uit tot de Republiek Horstermeerpolder, compleet met volkslied en vlag. Donderdag hebben polderbewoners met een kraan een dam uit een sloot getrokken. Deze dam staat in het onlangs opgerichte Museum voor Wanbeleid.

Aangifte politie
Het waterschap is niet blij met de actie van de bewoners. 'Dit mag niet langer dan een week duren, anders doen we aangifte bij de politie', aldus Gerard Korrel, bestuurslid van het waterschap. De bewoners zijn dit niet van plan. 'Wij eisen dat voor 1 juni alle dammen, en daarmee de illegale moerassen, worden weggehaald. Zo niet, dan doen we het zelf,' zegt de woordvoerster van de 'republiek'

Beluister hier het volkslied van de Republiek Horstermeerpolder

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door dre (bestuur) op
het is van de zotte dat een waterschap dit kan en mag doen in 2010.
luisteren naar de mensen die er wonen is eerst en dan pas doen
Door Moerasplant (..) op
AGV is al jaren de weg kwijt. Daar waar de ingelanden zich aan de polderwetten (keur) moeten houden, vindt Jan de Bondt (de dijkdespoot) cum suis dat hij z'n vriendjes bij Natuurmonumenten en de provincie deze wetten mag laten overtreden. Er staat nu al jarenlang 150 Ha land onder water, daar waar voor max. 5 jaar een proefvergunning was verleend voor 30 Ha. Resultaat: verzakte huizen en wegzakkende beschoeiingen. Hoe arrogant en hautain kan je zijn als je dan een van je vazallen (Korrel) laat verkondigen dat de bewoners zich aan de wet moeten houden. Het is tijd dat de bezem door het AGV wordt gehaald. Wie betaalt bepaalt; AGV maakt alleen maar veel, heel veel geld op en levert een wanprestatie. Hoe Bondt moet je het in dit land maken, wil je uit een openbare functie ontzet worden... het bedrijfsleven had allang korte metten met deze wanorde gemaakt...
Door TIP! (...) op
Een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Slecht onderzoek, slecht informatiebeleid, slechte voorbereiding en slechte uitvoering. Van communiceren heeft het Waterschap al nooit iets begrepen. Communiceren houdt meer in dan alleen maar informeren, luisteren en draagvlak creëren, openstaan voor signalen en goed onderzoek zijn essentiële onderdelen hierin. Ik ben voorstander van natuurbeleid en dus ook van het teruggeven van polders aan de natuur. Het nadeel alleen is dat men of "techneuten" met hart voor de zaak (natuur) ook het werk richting de burgers laat doen, danwel hoog van de torenblazende heren en hiermee wordt dus geen enkel draagvlak verkregen. Mensen willen serieus worden meegenomen en wanneer het op een begrijpelijke wijze wordt uitgelegd, is geen enkel idee onhaalbaar. Waterschap: EERST DENKEN dan pas doen!