of 64277 LinkedIn

Waterschap opent de jacht op rivierkreeften

Het hoogheemraadschap van Delfland gaat samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Wageningen Universiteit intensief jagen op Amerikaanse rivierkreeften.
1 reactie

Het hoogheemraadschap van Delfland gaat samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Wageningen Universiteit intensief jagen op Amerikaanse rivierkreeften. Het schap hoopt dat intensief wegvangen van de exotische dieren helpt tegen de grote overlast en schade die de rivierkreeften veroorzaken.

Commercieel vangen

De rivierkreeft komt in grote delen van het land voor, maar in het gebied van Delfland zitten er extreem veel. Amerikaanse rivierkreeften horen niet in Nederland thuis, maar doen het prima in de Nederlandse wateren. Ze planten zich razendsnel voort en hebben nauwelijks natuurlijke vijanden. De beesten brengen door het graven van holletjes schade toe aan oevers en dijken en eten andere waterdieren op, die wel in Nederland thuishoren. Eerdere pogingen om de rivierkreeften te verdrijven hebben tot nu toe geen resultaat gehad. Er gaan ook stemmen op om rivierkreeft commercieel te gaan vangen voor de handel.

 

Tellen

Onderzoekers gaan de komende drie weken op een aantal plekken in het Groene Hart tellen en rivierkreeften vangen. Later moet blijken of het structureel wegvangen van de kreeftjes succes heeft. Mensen die rivierkreeften of andere exoten zien, kunnen dat melden op de app snApp de Exoot, aldus het schap. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Zijn er inderdaad best wel veel inmiddels...opeten is een goed idee. Zie af en toe ook schalen van rivierkreeften...dus msischien leren beestjes ze inmiddels ook eten? Zelfs een keer een meerkoet met een rivierkreeft poot boven zien komen...

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers