of 59345 LinkedIn

Waterschap haalt vee van de dijken

De grasmatten op de dijken in het westelijk deel van Overijssel en Drenthe dienen normaal als bescherming van de dijk, maar zijn nu erg uitgedroogd en zouden door begrazing verder worden beschadigd.
Reageer

In het westelijk deel van Overijssel en Drenthe mag er geen vee meer grazen op de dijken. Waterschap Drents Overijsselse Delta neemt de maatregel in verband met de aanhoudende droogte. De grasmatten op de dijken dienen normaal als bescherming van de dijk, maar zijn nu erg uitgedroogd en zouden door begrazing verder worden beschadigd.

Droogvallen

Volgens het waterschap wordt de situatie in het gebied steeds nijpender. Er wordt nog wel water aangevoerd uit de IJssel en het IJsselmeer, maar dat gaat steeds moeilijker. Door de hogere temperaturen en de toegenomen verdamping, en ook door gebruik van oppervlaktewater voor het sproeien van gewassen, zakken de waterpeilen snel en vallen sloten droog. 'Als er komend weekend geen neerslag van betekenis valt, zal het waterschap volgende week wellicht ingrijpender maatregelen moeten nemen', meldt Drents Overijsselse Delta. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.