of 63372 LinkedIn

Waarschuwingssborden voor ongezonde lucht

Foto: Milieudefensie
Foto: Milieudefensie
3 reacties

In zes steden plaatsen burgers donderdag verkeersborden die waarschuwen voor ongezonde lucht. Het gaat om locaties in Amsterdam, Eindhoven, Arnhem, Den Bosch, Utrecht en Rotterdam waar volgens Milieudefensie de lucht zo sterk is vervuild dat de Europese wet op de luchtkwaliteit wordt overtreden.

Bewustwording

De burgers die met de verkeersborden in actie komen hebben zich na een oproep in november gemeld bij Milieudefensie als 'Luchtwachter'. Die zetten zich lokaal in om burgers en overheid bewust te maken van de ongezonde situatie in de stad. De onthulling van de borden is volgens Milieudefensie het startsein van een jaar lang actie voor gezonde lucht.


Stikstofdioxide
De waarschuwingsborden die donderdagochtend in elke stad op hetzelfde tijdstip worden onthuld zijn geel met de tekst 'Let op! Ongezonde lucht!' In het midden is een driehoekig verkeersbord te zien met daarop een auto die een zwarte wolk uitlaatgas produceert. Volgens Milieudefensie is de lucht overal in Nederland ongezond. Er zit te veel ziekmakende stikstofdioxide in. (ANP)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Annemiek (ICmedewerker) op
En dan te bedenken dat de lucht binnen binnenshuis vaak nog slechter is dan buiten. Van koken en brandende kaarsen en open haarden komt een macht fijnstof vrij heeft recent onderzoek uitgewezen, zeker als de mensen hun ramen en deuren gesloten houden om energie te sparen. Wat moet ik trouwens met die waarschuwingsborden? Mijn adem inhouden, dan maar?
Door klaas op
Misschien moeten ze het elektrische vervoer extra stimuleren.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Dit land is overvol, met name in de grote steden, zoals Utrecht ontstaan er dan grote leefbaarheidsproblemen zoals ongezonde lucht. Of dat nu gebeurt door oudere benzine- en dieselauto's, koeriers op brommers of scooters, of barbecuefeestgangers. Die land wordt steeds meer verpest, met alle risico's voor miljoenenclaims uit Brussel vanwege duidelijke Europese wetgeving, waar iedereen, dus ook Utrecht, zich aan zou moeten houden. Ook in Utrecht 'zal de wal uiteindelijk het schip moeten keren' als er een dergelijke claim binnen komt bij de gemeenteraad. Er zijn echter helaas nog altijd partijen, zoals GL, in de raad die streven naar nog meer inwoners dan de huidige 3.651 per km2, wat op 5 gemeentes ná het hoogste aantal inwoners is per km2.(Bron Wikipedia) Deze kwantitatieve drang is m.i. alleen maar ontstaan door de inwonertal gerelateerde fractiesubsidie, want anders kan ik het niet verklaren!

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers