of 59345 LinkedIn

Vuelta 2020 door 34 gemeenten

In 34 gemeenten in Utrecht en Noord-Brabant razen in augustus 2020 zo'n 200 wielerprofs over de wegen. Woensdag maakte de organisatie de route bekend van de Vuelta 2020, die van start gaat in Utrecht en drie dagen in Nederland blijft.

In 34 gemeenten in Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland razen in augustus 2020 zo'n 200 wielerprofs over de wegen. Woensdag maakte de organisatie de route bekend van de Vuelta 2020, die van start gaat in Utrecht en drie dagen in Nederland blijft.

Tijdrit

De Ronde van Spanje start op vrijdag met een ploegentijdrit van 23 kilometer in de stad Utrecht. De tweede etappe (182.9 km, 19 gemeenten) start zaterdag in 's-Hertogenbosch en gaat via kasseienstroken, de Grebbeberg en de Amerongse berg terug naar Utrecht. De derde etappe begint zondag in Breda met een start in het centrum op het Kasteelplein. Daarna passeert het peloton 15 Brabantse gemeenten om weer te finishen in het centrum van Breda. De exacte data zijn nog niet bekend, omdat de wielerunie UCI de kalender nog bekend moet maken.


Voorbereiding

De gemeenten Breda, Utrecht en Den Bosch en provincies Noord-Brabant en Utrecht werken samen in projectorganisatie La Vuelta Holanda. Volgens projectdirecteur Martijn van Hulsteijn is er met alle betrokken gemeenten gesproken over de route en de voorbereiding op het evenement. 'Gemeenten willen toch weten: "wat betekent het voor ons?". Wij vragen geen financiële bijdrage, maar we hebben de gemeenten wel nodig om de lokale verkeersmaatregelen uit te voeren, en om hun input te leveren voor het mobiliteits- en veiligheidsplan voor de regio. Daarnaast hopen we dat gemeenten hun culturele en maatschappelijke organisatie. sportverenigingen en ondernemers inschakelen om er een mooi evenement van te maken.'


Zondag

Iedere gemeente was positief over de Ronde, zegt Van Hulsteijn. 'Gemeenten waren allemaal enthousiast over het evenement. We hebben sommige gemeenten zelfs moeten teleurstellen dat de renners niet bij hen langsrijden.' De Ronde van Spanje rijdt wel door een aantal gemeenten waar de zondagsrust nog serieus wordt genomen. Maar daar heeft de organisatie rekening mee gehouden. 'Het is niet voor niets dat we de Veluwe op zaterdag, en op zondag West-Brabant aandoen. In Brabant is fietsen op zondag meestal niet zo'n probleem. Maar dat was overigens niet de belangrijkste reden. Organisatorisch kwam het ook beter uit om pas op zondag in Breda te koersen.'Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.