of 63908 LinkedIn

Vrees voor overlast rookverbod

De VNG is momenteel bezig met het in kaart brengen van de gevolgen van het verbod op rookruimten. Op basis van de uitkomsten daarvan verwacht de gemeentekoepel een dezer maanden met een nader standpunt te komen, zo staat in een ledenbrief.

Het verbod op rookruimten in horecagelegenheden baart de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zorgen. Eerste analyses van enkele politie-eenheden laten volgens de koepelorganisatie zien dat het verbod ‘substantiële gevolgen’ kan hebben voor de openbare orde.

De VNG is momenteel bezig met het in kaart brengen van de gevolgen van het verbod op rookruimten. Op basis van de uitkomsten daarvan verwacht de gemeentekoepel een dezer maanden met een nader standpunt te komen, zo staat in een ledenbrief.

Tot 1 april
Als gevolg van een arrest van de Hoge Raad op 27 september 2019 zijn rookruimten in horeca-inrichtingen met onmiddellijke ingang verboden. Van staatssecretaris Blokhuis krijgen horecaondernemers tot 1 april de tijd om de noodzakelijke aanpassingen te doen. Vanwege de mogelijke gevolgen van de sluiting van de rookruimten adviseert de VNG gemeenten om tijdig met horeca-inrichtingen in gesprek te gaan om mogelijke overlast in de openbare ruimte te voorkomen en/of aan te pakken.

Door het verbod op rookruimtes moeten rokers nu de horecagelegenheid verlaten als zij willen roken. De VNG heeft over de mogelijke gevolgen hiervan gesproken met Koninklijke Horeca Nederland, de Vereniging van Nederlandse Poppodia en festivals, Holland Casino en de Vereniging Evenementenmakers. De VNG constateert in de ledenbrief verder een 'fundamentele spanning' tussen het rijks- en gemeentebeleid voor coffeeshops en het rijksbeleid ten aanzien van het verbod op rookruimten in de horeca.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door frank op
@P:

We kunnen ook jou thuis opsluiten, lijkt me gezien die domme opmerkingen van je een goed plan...
Door p op
@Prima voorstel Jacob
Door Jacob op
In Den Haag zet men steeds meer tafels met asbakken buiten, installeert warmtelampen, en zorgt voor bediening buiten. Totdat dat ook niet meer mag... Er wordt nou eenmaal gerookt, en moeten we dat dan helemaal tot de privésfeer terugdringen?
Door p op
Ach kom, heb je een 'hobby' die je niet kan laten-maar anderen hebben er last van. Doe dat dat lekker thuis. Dus niet in een openbare gelegenheid of in de openbare ruimte.

Tenslotte is een tevreden roker, geen onruststoker...toch?

Door Toine Goossens (Toezichthouder gedrag en moraal) op
De felle reacties op mijn betoog zijn een typisch voorbeeld hoe, zelfs bij hoogopgeleiden, emotie het verstand overheerst. Op een inhoudelijk betoog ga je niet inhoudelijk in, maar je maakt het belachelijk.

Laat dat nu net DE standaard reactie zijn tegen klokkenluiders. Fundamentele tegenspraak dwingt tot nadenken, en daar zijn sommige mensen niet van gediend.
Door Ben (jurist) op
Ik sluit me aan bij de heer Goossens. Hoe doeterniettoe hier 'haatzaaierij'in kan zien is mij een volstrekt raadsel. De overheid is onbetrouwbaar; eerst mochten rookruimtes en daarna weer niet.
Door drs. E. Nabled op
@ Marquis: desgevraagd antwoordde drs. P. dat hij, na zijn dood, het vurige verlangen had om in rook op te gaan. En net zijn onafscheidelijke sigaar in de brand gejaagd.
Door Justus op
Rood Hesje mag voor mijn part de pijp uitgaan.
Wat een arrogante galbak.
Door Rood Hesje (de pijp van Maarten) op
Jeetjemineetje Toine, steek eens een rustgevend sigaretje op, adem in en adem uit (als dat lukt). Onderdrukken van de vrijheid van de minderheid in een democratie. Excuseer!! U zegt WAT!???? Dus het bevorderen van onze volksgezondheid door maatregelen te nemen die volksverslaving nummer 1 onaantrekkelijk maakt, is onderdrukking van de vrijheid van de minderheid. Maak dat de ganzen wijs. Hoe kan je vrij én verslaafd zijn.......? En dan laat ik de rest van je flauwekul onzin even buiten beschouwing.....Wil je een pijp misschien? Dan kan je die aan Maarten geven
Door doeterniettoe (-) op
@Toine Goossens: wat een enorme hoop bagger en haatzaaierij. Misschien mist u een dosis nicotine? Wat dan nog meer een reden zou zijn om te stoppen met deze ziekmakende harddrug.