Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Vogelaar sluit eerste akkoord wijkenaanpak

Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie heeft in Deventer het eerste akkoord ondertekend voor de aanpak van de veertig achterstandswijken. De minister sloot maandag met de gemeente, wooncorporatie Rentree en wijkbewoners een overeenkomst voor de aanpak van de problemen in de Rivierenwijk.

05 februari 2008

In de overeenkomst is vastgelegd wie welke verantwoordelijkheden draagt bij de uitvoering van het zogeheten wijkactieplan - dat in tien jaar de Rivierenwijk er bovenop moet helpen - en hoe de financiering is geregeld. Het is de bedoeling dat de minister voor alle veertig ‘Vogelaarwijken’ een dergelijk ‘charter’ afsluit. Ze bezoekt daartoe de komende tijd de zeventien gemeenten waar de verkozen achterstandswijken liggen.

 

In het actieplan voor de Rivierenwijk draait het vooral om de verbetering van de sociale positie van de bewoners. Daarbij gaat de aandacht uit naar maatschappelijke activering, scholing, werk, sport en beweging. Dit laatste illustreerde Vogelaar door een schaatsbaan te openen in de wijk.

 

Woningcorporatie Rentree voert de regie over de uitvoering van het plan. Zowel gemeente als ministerie noemen deze aanpak kenmerkend voor Deventer. Bij de uitvoering van het plan wordt verder zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de bewoners.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie